Vânzările de vehicule cu motoare termice nu vor mai reveni la nivelurile pre-pandemice

Vânzările de vehicule cu motoare termice nu vor mai reveni la nivelurile pre-pandemice, arată un nou studiu realizat de Bloomberg, care a indicat că, în 2017, a fost înregistrat nivelul maxim al livrărilor combinate de mașini clasice și hibride tradiționale, de 86 de milioane de unități.vehicule motoare termice

În același an, vânzările combinate de vehicule electrice cu baterie și hibride plug-in au urcat la aproximativ 1 milion de unități.

Comparativ, în 2022, vânzările de vehicule cu motoare termice au scăzut la 69 de milioane de unități, vânzările de vehicule hibride plug-in au crescut la 2,9 milioane de unități, în timp ce livrările de vehiculele electrice cu baterie au înregistrat un salt semnificativ la 7,5 milioane de unități.

Potrivit studiului, China și piețele majore din America de Nord și Europa au intrat deja pe acest trend și se așteaptă ca și celelalte, în special din Asia de Sud-Est, să urmeze aceeași tendință.

Conform Bloomberg, numărul de vehicule cu motoare termice la nivel global se va menține constant până în 2026, urmând să scadă ulterior, în favoarea vehiculelor electrice.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Guvernul ar putea interveni pentru plafonarea tarifelor RCA pe o perioadă limitată

Pasajul de la Drajna va fi deschis circulației rutiere în luna mai

 

 

 

Adaugati comentariu