Advertisement

parteneriat-pentru-acordarea-garantii-bancare-destinate-finantarii-comertului-floteauto
Home Finanţare Parteneriat pentru acordarea de garanţii bancare destinate finanţării comerţului. Află care sunt beneficiarii

Parteneriat pentru acordarea de garanţii bancare destinate finanţării comerţului. Află care sunt beneficiarii

BCR şi IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale îşi unesc forţele pentru a extinde disponibilitatea de finanţare a schimburilor comerciale pentru importatorii şi exportatorii din România, pentru a ajuta la stimularea creşterii economice şi crearea de locuri de muncă.

IFC a acordat BCR o linie de credit comercial de 50 milioane de dolari în cadrul Programului de Finanţare a Comerţului Global („GTFP”), care sprijină comerţul în pieţele emergente prin acordarea de garanţii parţiale sau totale pentru tranzacţiile comerciale individuale garantate prin ratingul triplu-A al IFC.

parteneriat-pentru-acordarea-garantii-bancare-destinate-finantarii-comertului-floteauto
IFC a acordat BCR o linie de credit de 50 mil. dolari

BCR, membră a grupului Erste, a aderat la program în calitate de bancă emitentă.

Participarea la program va permite BCR, cel mai important intermediar pentru finanţarea comerţului din România, să îşi extindă aria de acoperire la băncile din întreaga lume, pentru a susţine intrarea companiilor româneşti pe noi pieţe, precum şi pentru a spori legăturile comerciale pe teritoriul întregii Uniuni Europene şi în afara acesteia.

 

Ne concentrăm pe sprijinirea exportatorilor şi a producţiei bazate pe lanţul de aprovizionare pentru că am văzut o creştere economică bazată pe export excelentă, precum şi companii care îşi reduc riscurile menţinând în acelaşi timp cifra de afaceri. Ne-am angajat să ajutăm progresul economiei, în special prin utilizarea intermedierii financiare pentru a stimula comerţul şi spiritul antreprenorial, a declarat Sergiu Manea, vicepreşedinte Corporate & Markets al BCR.

Prin programul de finanţare a comerţului, IFC direcţionează finanţarea atât de necesară către economii care au nevoie să extindă oportunităţile comerciale globale pentru firmele locale. „Accesul la finanţarea comerţului este deosebit de important pentru întreprinderile mici şi mijlocii care depind de comerţul transfrontalier pentru a rămâne viabile si care caută noi oportunităti de dezvoltare”, arată Marcos Brujis, Director IFC pentru Industrie Globală, grupul Institutii Financiare.

De la începuturile sale în 2005, Programul de Finanţare a Comerţului Global al IFC a emis peste 21.000 de garanţii în valoare totală de 36 miliarde de dolari băncilor privind obligaţiile de plată legate de comerţ ale clientilor săi, instituţii financiare din pieţele emergente. Programul include mai mult de 280 de bănci partenere în peste 95 de ţări din pieţele emergente.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Protecția Consumatorilor
Finanţare

Flotă de 9 mașini electrice pentru Protecția Consumatorilor, prin programul Rabla Plus

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest Timiș intenționează să achiziționeze 9...

abonamentele auto
Finanţare

Abonamentele auto vor depăși, în 5 ani, atât achiziția, cât și leasingul. Studiu PwC

În următorii cinci ani, aproape jumătate (49%) dintre consumatori spun că vor...

RAPPS
Finanţare

Flotă de 10 autoturisme 4×4 pentru dotarea parcului auto al RAPPS

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) București va achiziționa un...

autoturisme rulate
Finanţare

ANAF își înnoiește parcul auto cu 11 autovehicule prin Rabla Clasic

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) își înnoiește parcul auto cu 11...