Advertisement

evoluția industriei auto
Home Piaţa auto Auto rulate Glass: ”În 2015 și 2016 vor crește costurile pentru pregătirea mașinilor de revânzare”

Glass: ”În 2015 și 2016 vor crește costurile pentru pregătirea mașinilor de revânzare”

Rupert Pontin, șeful diviziei de evaluare a companiei Glass, expert în domeniul pieței de mașini second hand pe plan european, afirmă că, în acest domeniu, clienții vor pune din nou accent pe modul în care se prezintă vehiculele, deci vor crește costurile pentru pregătirea mașinilor de revânzare.

Nu mai este un secret faptul că succesul vânzărilor de mașini noi depinde foarte mult de revânzarea acestora, odată intrate în circuitul pieței second hand. O valoare la revânzare bună înseamnă un TCO mai atractiv pentru o mașină nouă, deci și interesul companiilor crește pentru acel model.

Specialiștii Glass consideră că, odată depășit momentul crizei și reintrarea vânzărilor de mașini noi pe un trend ascendent, piața second hand va deveni mai selectivă. Cu alte cuvinte, va reveni în actualitate factorul ”cum se prezintă mașina”, care ar putea deveni hotărâtor în revânzarea acesteia.

masini rulate stare prezentare - floteauto 1Pe fondul vânzărilor slabe de mașini noi din perioada crizei, stocurile de mașini rulate, dar în condiții tehnice și estetice optime, din ”curțile” dealerilor second hand s-au micșorat semnificativ, astfel încât aceștia erau dispuși să achiziționeze mașinile de flotă ale firmelor și companiilor fără a mai acorda o atenție deosebită stării acestora – doar în cazurile extreme, în care era clară necesitatea unei investiții suplimentare pentru punerea la punct a mașinii interveneau negocieri mai serioase.

Acum, însă, peisajul se schimbă, conform celor de la Glass, pe fondul creșterii vânzărilor de mașini noi. Practic, dealerii second hand au mai multe oferte dintre care să aleagă, deci nu mai sunt dispuși să investească timp și bani în recondiționarea mașinilor pe care le preiau din flotele companiilor. Deci firmele au șanse să scape mai repede și mai avantajos de mașinile uzate din parc dacă acestea se prezintă în condiții cât mai bune.

masini rulate stare prezentare - floteauto 2Așa încât Glass preconizează că în cursul anului 2015 și, mai ales, în 2016, companiile vor trebui să aloce sume mai mari pentru recondiționarea mașinilor pe care vor să le înlocuiască, deoarece acestea le vor aduce marje mai bune de profit dealerilor second hand, care vor prefera să plătească un preț ușor mai mare dacă vor fi siguri că vor vinde rapid aceste mașini.

Mai remarcăm o implicație a acestei situații: firmele și companiile vor fi mult mai atente și la modul în care sunt utilizate mașinile din parc. Eficiența cea mai bună în acest sens o asigură noile sisteme și aplicații de monitorizare, mai ales cele ținând de comportamentul șoferilor la volan. Deci, în paralel, este de așteptat o creștere a cererii pentru serviciile asigurate de firmele având acest obiect de activitate.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

SUV
Auto rulate

Te-ai hotărât să cumperi un SUV? Iată la ce trebuie să fii atent

Achiziționarea unui SUV din categoria premium poate părea un vis îndepărtat pentru...

mașini second-hand
Auto rulate

Mașinile electrice și hibride second-hand cresc în preferințele românilor. Analiză instant.ro

Prețurile de vânzare ale mașinilor second-hand vor continua să crească, anul acesta,...

Fraudă
Auto rulate

Fraudă de 15 milioane de euro în comerţul cu autoturisme second hand

Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat o grupare...

mașini second hand
Auto rulate

Top 5 mașini second hand care se vând cel mai rapid

Mii de mașini second hand apar zilnic pe portalurile de anunțuri din...