Operaţiunea Speed Marathon. 11.000 de autovehicule verificate în trafic

Poliţiştii rutieri au verificat, în cadrul operaţiunii Speed Marathon, aproximativ 11.000 de autovehicule şi au constatat peste 6.000 de sancţiuni contravenţionale, reţinând aproape 600 de permise de conducere pentru neregulile constatate.
Ziua Aviaţiei

„În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au controlat 10.991 de autovehicule şi au constatat 6.055 de abateri la regimul rutier. De asemenea, poliţiştii au reţinut 597 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce. În activităţi, au fost angrenaţi peste 1.400 de poliţişti rutieri, care au acţionat în 627 de puncte”, a transmis Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul Programului Operaţiunilor Europene 2021 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL) şi a avut ca scop prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de viteza neadaptată condiţiilor de drum şi cea neregulamentară.

De ecemplu, polițiștii Serviciului Rutier Giurgiu au depistat, pe DN 67, o persoană, în timp ce conducea cu 173 de km/h, limita legală fiind de 70 de km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

Tot în cadrul operațiunii Speed Marathon, polițiștii au depistat, în județul Vrancea, un bărbat, de 29 de ani, în timp ce conducea cu 134 de km/h, limita legală fiind de 60 de km/h. Acesta a fost sancționat contravențional, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

Polițiștii au depistat, în județul Vrancea, un alt bărbat, de 24 ani, în timp ce conducea cu 128 de km/h, limita legală fiind de 60 de km/h. Acesta a fost sancționat contravențional, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

 

 

CITEȘTE ȘI:

UE introduce noi etichete pentru anvelopele de iarnă, de la 1 mai 2021

Sisteme de promovare pentru showroom-urile auto

Skoda Enyaq iV este Best Electric Car in Romania 2021

 

 

 

Adaugati comentariu