Advertisement

Skoda Enyaq iV
Home Piaţa auto Flotă verde Skoda Enyaq iV este Best Electric Car in Romania 2021

Skoda Enyaq iV este Best Electric Car in Romania 2021

Skoda Enyaq iV este Best Electric Car in Romania, ediția 2021. În urma votului celor 14 membri ai jurilului, cel mai mare punctaj a fost atribuit modelului Skoda Enyaq iV. Podiumul a fost completat de BMW iX3 și Kia e-Niro. Evenimentul este o premieră pe piața din România și s-a bucurat de susținerea companiei de leasing operațional Arval România, ca partener principal.

Noul SUV electric Skoda Enyaq iV este Best Electric Car in Romania 2021. În urma votului juriului pe primul loc s-a clasat la o diferență de două puncte modelul din Cehia, Skoda Enyaq iV cu 86 puncte. Pe locul doi s-a clasat modelul BMW iX3 cu 84 puncte, iar pe locul trei în clasamentul final este Kia e-Niro cu 76 puncte.

Clasamentul final al primei ediții Best Electric Car este:

1. Skoda Enyaq iV 86p

2. BMW iX3 84p

3. Kia e-Niro 76 p

4. Volkswagen ID.3 73p

5. Honda e 56p

6. Mercedes-Benz EQA 54p

7. Citroen e-C4 19p

Best Electric Car in Romania este o competiție care își propune să stabilească, anual, cea mai potrivită mașină electrică pentru piața din România. Viitorul industriei auto este cel al propulsiei electrice și există deja game întregi de modele EV în ofertele constructorilor auto, tot mai multe lansări având loc în fiecare an.

Kia e-Niro a primit Premiul de Popularitate din partea publicului cititor care au votat online pe siteul BestElectricCar.ro.

Etapa finală a competiției, în urma căreia a fost desemnată deținătoarea titlului de ”Best Electric Car in Romania”, a luat startul, miercuri, 21 aprilie 2021, din fața sediului Ministerului Mediului, în cadrul evenimentului de lansare a edițiilor din acest an a programelor Rabla Clasic și Rabla Plus.

„Best Electric Car este o competiție în care sunt analizate toate mașinile electrice care sunt astăzi pe piața din România și toate opțiunile, practic, care pot fi alese de cei care vor să beneficieze de sprijinul din Rabla Plus. Astăzi, în ședința de Guvern, vom prezenta bugetul Administrației Fondului de Mediu. AFM este instituția care finanțează Rabla Clasic și Rabla Plus. Sunt programele prin care ministerul își dorește ca parcul auto să fie reînnoit, își dorește ca mobilitatea să fie în linie cu tendințele europene și mondiale. Ne dorim ca viitorul pe care îl pregătim pentru copiii noștri să fie unul mai curat, orașele noastre să fie mai puțin poluate, aerul din București și din toate orașele țării să fie mai puțin poluat”, a subliniat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Best Electric Car in Romania a fost susținută în acest an de Arval România (Partener Principal), Vitesco Technologies (Electrified Partner), precum și de Renovatio e-charge, primăria Tîrgoviște, Hotel Peștera, All Promotion, ExpoPrint Media și NALA.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

plug-in
Flotă verde

Volkswagen își va îndrepta atenția către hibridele plug-in, deoarece „electricele pe baterie se plafonează”

Volkswagen a avut un prim trimestru provocator, dar și-a revenit rapid odată...

leasing operațional
Flotă verdeLeasing operaţional

Rabla Plus. Accesul companiilor de leasing operațional la eco-tichete va fi extins

Autoritatea Fondului pentru Mediu va extinde, în exerciţiul financiar 2025 – 2030,...

Flotă verde

Competiția Best Electric Car in Romania a desemnat câștigătorul ediției din acest an

Renault Scenic E-Tech a primit titlul Best Electric Car in Romania pentru...

Mercedes-Benz
Flotă verdeIndustrie auto

Mercedes-Benz renunță la proiectul unei linii de producție pentru modele electrice high-end

Scăderea vânzărilor de de mașini electrice atât în ​​Europa, cât și în...