Advertisement

Home Finanţare Credite Ofertele băncilor pentru „Prima maşină” trebuie depuse până pe 23 decembrie, ora 24,00

Ofertele băncilor pentru „Prima maşină” trebuie depuse până pe 23 decembrie, ora 24,00

Ofertele instituţiilor de credit care vor să participe la programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi „Prima maşină” vor fi depuse cel mai târziu până la data de 23 decembrie 2014, ora 24.00, la sediul Ministerului Finanţelor Publice şi la sediul FNGCIMM.

Finanţatorii (bănci şi instituţii financiare nebancare) vor transmite FNGCIMM şi Ministerului Finanţelor Publice cererile de înscriere în Program, nivelul costurilor totale pe care le vor aplica pentru finanţările acordate, valoarea estimată a garanţiilor care urmează să fie acordate în cadrul Programului, precum şi angajamentul de respectare a încadrării costului finanţării cu garanţie guvernamentală în marja maximă de 3% peste indicele ROBOR la 6 luni, informează Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

bani_leiProgramul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi permite persoanelor fizice achiziţionarea unui autoturism nou prin contractarea de credite garantate de stat în procent de maxim 50%.

Beneficiarii Programului trebuie ca, la data solicitării creditului, să aibă vârsta de minimum 18 ani şi capacitate deplină de exerciţiu, să declare pe propria răspundere că nu au mai deţinut în proprietate un autoturism nou, să nu înregistreze restanţe la plata altor credite bancare şi să nu aibă obligaţii de plată restante la bugetul general consolidat.

Potenţialii beneficiari trebuie să dispună de un avans de minimum 5% din preţul de achiziţie al autoturismului, care va fi asigurat printr-o poliţă de asigurare de tip CASCO, pe toată durata de valabilitate a garanţiei.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Garanti BBVA România
Credite

Garanti BBVA România contribuie cu 48 mil. euro la creditul sindicalizat contractat de Ford Otosan România

Garanti BBVA România îşi continuă orientarea către sustenabilitate şi contribuie cu 48...

ford otosan
Credite

Ford Otosan Romania a luat un credit de 435 mil. euro pentru finanţarea producției de autovehicule

Ford Otosan Romania a încheiat un contract de credit sindicalizat în valoare...

tbi
Credite

tbi bank a înregistrat, în 2023, o creștere de 25% pe segmentul finanțărilor auto

În contextul economic actual, achiziționarea unui autovehicul poate reprezenta o investiție considerabilă...