Oferte pentru construcţia VO Mediaş şi modernizarea DN 29D

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a primit câte o ofertă pentru construcţia Variantei de Ocolire a municipiului Mediaş şi pentru modernizarea DN 29D Botoşani – Ştefăneşti.
Baia Mare

Pentru construcţia Variantei de Ocolire a Municipiului Mediaş, oferta a fost depusă de compania turcă Bergiz İnşaat Anonim Şirketi.

Valoarea estimată a contractului este de 125,7 milioane de lei fără TVA.

Durata contractului este de 30 luni, din care 6 luni perioada de proiectare care include Proiectul pentru Autorizaţia de construire şi 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor.

În lungime de 8,5 km, Varianta de Ocolire a Municipiului Mediaş va asigura o conexiune paralelă cu DN 14, care va permite tranzitul traficului greu pe 3 direcţii principale (Sibiu, Sighisoara şi Târnăveni), ocolind localitatea.

Pentru modernizarea DN 29D Botoşani – Ştefăneşti, între 2+800-km 18+500 şi km 21+800-km 48+146, oferta a fost depusă de Asocierea Autotehnorom – OPR Asfalt – Obras Publicas y Regadios – Evalcons Tech.

Contractul are o valoare estimată de 208,5 milioane de lei, fără TVA şi o durată de 30 luni, din care 6 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor.

Prin modernizarea DN 29D se urmăreşte stabilizarea elementelor drumului şi înlăturarea pericolelor de alunecare; reducerea duratei de transport, creşterea siguranţei şi a confortului în trafic între Municipiul Botoşani şi localităţile tranzitate de acest drum; dezvoltarea zonelor aflate pe traseu; reducerea costurilor de întreţinere şi de reparaţie a vehiculelor; îmbunătăţirea condiţiilor de mediu şi atragerea forţei de muncă locale în perioada realizării lucrărilor.

Traseul DN 29D începe în zona Municipiului Botoşani, la intersecţia cu DN 29 (km 2+800) şi se încheie în oraşul Ştefăneşti (km 48+146), la intersecţia cu DN 24C.

Drumul Naţional 29D traversează localităţile Stăuceni, Victoria, Drislea, Truşeşti, Gurada şi Cucuteni.

 

CITEŞTE ŞI:

Condiţii pentru şoferii din transportul alternativ de tip ride-sharing

Folosirea de către Daimler a unui gaz interzis rămâne în atenţia CE

De Crăciun, trecem graniţa, la Borş, pe autostradă?

 

Adaugati comentariu