Obţinerea Certificatului de Situaţie de Urgenţă tip 2, prelungită cu 30 de zile

Guvernul a aprobat prelungirea termenului de obţinere a Certificatului de Situaţie de Urgenţă tip 2 (galben) până la data de 15 iunie 2020.
Certificatului de Situaţie de Urgenţă tip 2

Prelungirea termenului de obţinere a Certificatului de Situaţie de Urgenţă tip 2 (galben) până la data de 15 iunie 2020 a fost adoptată în şedinţa Guvernului de joi, a anunţat Ministerul Economiei.

Astfel, la propunerea ministerului de resort, prin Ordonanţă de Urgenţă, a fost adoptată măsura extinderii perioadei de emitere, şi după data de 14 mai, a Certificatelor de Situaţie de Urgenţă tip 2 (Galben), precum şi introducerea ca referinţă şi a lunii mai 2020 pentru diminuarea veniturilor sau încasărilor cu minimum 25% faţă de media lunilor ianuarie şi februarie 2020.

„Aşa cum am mai spus, nevoile operatorilor economici sunt extrem de importante pentru noi întrucât ele dau pulsul real al economiei în această perioadă. Am venit în întâmpinarea solicitărilor concrete ale acestora şi prelungim termenul de obţinere a Certificatelor de Situaţie de Urgenţă de tip II, galben, pentru aceia dintre operatorii economici ale căror venituri sau încasări au fost afectate de criza generată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2. Ne dorim ca un număr cât mai mare dintre ei să obţină un astfel de certificat pentru a le fi mai uşor să se reintegreze în circuitul economic contribuind, astfel, la demersul de repornire a economiei”, a precizat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Potrivit acestuia, operatorii economici care au înregistrat diminuarea veniturilor sau a încasărilor cu minimum 25% în luna martie, aprilie sau mai 2020, prin raportare la media lunilor ianuarie şi februarie 2020, pot solicita online, accesând aplicaţia csu.prevenire.gov.ro, până la data de 15 iunie 2020, eliberarea Certificatelor de Situaţie de Urgenţă.

 

CITEŞTE ŞI:

Bosch se implică activ în lupta împotriva Covid -19 în România

Starea de alertă. Traficul aerian cu 13 ţări rămâne suspendat pentru 14 zile. Excepţiile

Starea de alertă. Când ai voie să ieşi din localitate

 

Adaugati comentariu