Drona de competiții: cea mai impresionantă mașinărie de zbor

Știați că în viitor vor exista competiții cu drone pilotate de la bord? Iată drona de competiții fullsize care primește ”botezul zborului” și face acrobații aeriene!
Drona de competiții floteauto.ro

Cum au construit nemții de la DCL (Drones Champions League) o dronă capabilă să transporte o persoană? Păi au luat un monopost de Formula 1 al echipei Toro Rosso, au construit un șasiu în jurul său (totul din fibră de carbon), au adăugat 24 de baterii, 6 motoare și… voila!

Drona de competiții floteauto.ro

De la idee la produsul final au trecut 4 ani, iar clipul surprinde primul zbor al dronei. Drept urmare, întreaga echipă s-a ”baricadat” într-un container pentru orice eventualitate și a ridicat drona în spațiu închis. Chiar și după ore întregi de simulări, prima desprindere de sol s-a soldat cu un semi-eșec, drona dezechilibrându-se. O elice s-a rupt, echipa a înlocuit-o și a trecut din nou la treabă.

Drona de competiții – primul zbor acrobatic

După reglaje, echipa s-a deplasat în Croația și a lansat drona în aer pentru că în Germania este ilegal acest gen de aparat de zbor. În ciuda vântului, drona full-size a performat admirabil. Pentru siguranță, aceasta a fost pilotată de la sol, dar a avut la bord un manechin. În al doilea zbor, echipa a prins curaj și a efectuat un zbor mai lung, deasupra apei și a pădurii, realizând inclusiv loopinguri și tonouri! O realizare impresionantă pentru o tehnologie aflată în stadiu de pionierat.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=998&v=6xJ27BtlM0c&feature=emb_logo

 

Echipa DCL deja participă la competițiile cu drone în miniatură și a dezvoltat inclusiv simulatoare de zbor pentru PC, PS4 și Xbox, cu care permit oricui să piloteze o astfel de dronă în comopetiții virtuale.

Ce părere aveți despre drona de competiții și și despre viitoarele curse cu drone? Deși par extrem de periculoase, să nu uităm că orice tehnologie, de la automobil la avion, a fost privită cu scepticism la început. Deci cea mai bună soluție ar fi să ne relaxăm și să așteptăm inclusiv momentul în care vom zbura cu astfel de drone între casă și birou.

 

 

 

 

Adaugati comentariu