Drone cu pasageri: încep primele teste în Europa

Taxiuri zburătoare, drone cu pasageri, electromobilitate dusă la extrem... spuneți-i cum vreți, dar în curând ”vă veți lovi” tot mai des de ele. Mai ales că au primit undă verde pentru testarea cu pasageri în Norvegia și Spania.
Drone cu pasageri EHang 216 (2)

Taxiul zburător poate găzdui două persoane și, pentru prima dată, va fi testat pe bătrânul continent. Aparatul de zbor produs de compania chinezească EHang a primit aprobarea de la Societatea de Aviație Civilă din Norvegia și de la oficialii orașului Sevilla (Spania), aprobări care îi permit să înceapă un program pilot de transport persoane și de livrări aeriene bine pus la punct și strict supravegheat de autoritățile locale.

Drone cu pasageri EHang 216 (2)

Este pentru prima dată când drona EHang 216 primește accept de zbor din partea unei autorități civile europene, iar rutele vor fi atât în zona orașului Sevilla, cât și în zona aeroportului Elvenes de la granița dintre Norvegia și Rusia.

Citește aici despre rivalul lui EHang 2016, Bell Nexus!

 

”În ultimii doi ani, am încheiat parteneriate strategice cu parteneri europeni importanți, precum Vodafone, FACC și grupul de televiziune ProSieben/Sat1. Ne așteptăm să colaborăm și cu alți parteneri și să-i ajutăm cu soluțiile noastre de mobilitate aeriană sigure, autonome și prietenoase cu mediul ”, a spus Hu Huazhi, CEO-ul companiei chineze.

 

Aparatul de zbor funcționează autonom, are 8 elici cu câte două pale și poate transporta o sarcină utilă de 216 kg. Este aproape la fel de lung ca un Rolls Royce Phantom (5,61 m) și dezvoltă o viteză de croazieră de 130 km/h. La nevoie, viteza maximă este de 160 km/h, în timp ce viteza minimă de deplasare este de 70 km/h. Autonomia atinge 30-40 km (sau aproximativ 25 min. de zbor), în funcție de temperatură, greutate și viteză.

Prețul acestei drone cu pasageri nu a fost încă dat publicității, dar este probabil să fie mai mare decât al fratelui mai mic EHang 184, care, în funcție de numărul de exemplare comandate, costă între 200.000 și 300.000 dolari americani.

via interestingengineering

 

Adaugati comentariu