Bell Nexus: date oficiale

Compania Bell a prezentat viitorul taxi zburător, Bell Nexus, care va apărea pe piață până în 2025.  
Bell Nexus

Texanii de la Bell au venit la salonul Heli-Expo din Atlanta cu o versiune ”palpabilă” a viitorului aero-mobil. Acesta este destinat atât companiilor de ride-hailing, de tip Uber, cât și utilizării în scopuri personale, în regim urban și interurban. Modelul ar trebui să fie pus în vânzare până în 2025, la fix pentru a se armoniza cu lansarea serviciului Uber Air, prevăzută în 2023. Serviciul va fi lansat inițial în Dallas și Los Angeles, dar pe lista țărilor cu care se poartă negocieri se numără și Australia, Brazilia, Franța, India și Japonia.

Bell Nexus

 

Cele două rotoare carenate nu sunt la fel de eficiente precum un rotor mare, de elicopter, dar reprezintă o soluție mai potrivită pentru folosirea în masă și permit apropierea pasagerilor fără griji. Testele aerodinamice în tunelul de vânt sunt în continuă desfășurare, deci forma finală ar putea suferi mici modificări.

 

 

Bell NexusȚinta americanilor

Bell Nexus va reuși o autonomie de 240 km la viteza de croazieră de 240 km/h și, teoretic, va crește nivelul de siguranță față de transportul terestru. Prototipul dispune de 6 rotoare și de un sistem hibrid de propulsie, care are la bază o baterie de 140 kWh, poate transporta patru persoane și poate zbura pe anumite distanțe exclusiv electric.

 

Adaugati comentariu