Benzinăriile din Italia îşi închid pompele. Află motivul acestei decizii

Benzinăriile din Italia au luat decizia să nu mai furnizeze carburanţi, pe fondul unor nemulţumiri legate de modul în care companiile şi cei 100.000 de angajaţi din domeniu sunt trataţi de autorităţi şi de ceilalţi parteneri din sistemul de distribuţie al carburanţilor.biocarburant

Pentru început vor fi închise benzinăriile de pe autostrăzi, apoi, gradual, şi alte unităţi, au anunţat, într-un comunicat, asociaţiile Faib (Confesercenti), Fegica (Cisl), Figisc/Anisa (Confcommercio).

Acestea au arătat că, împreună cu cei 100.000 de angajaţi, au asigurat distribuţia benzinei şi a motorinei, în pofida faptului că nu au primit niciun sprijin financiar sau economic, că sunt ignoraţi în continuare de autorităţi şi că sunt singurii din întregul sistem de distribuţie care îşi îndeplineşte responsabilităţile.

„Noi, singuri, nu mai suntem în măsură să asigurăm nici nivelul necesar de siguranţă pentru sănătate, nici sustenabilitatea economică a serviciului. Drept urmare, sistemele de alimentare cu combustibil vor începe pur şi simplu să se închidă: începând de miercuri seara cele ale reţelei de autostrăzi, inclusiv cele de pe şoselele de centură şi, treptat, toate celelalte”, au arătat benzinarii într-un comunicat comun.

Aceştia explică: „Guvernanţi, concesionari de autostrăzi, companii petroliere şi operatori independenţi: fiecare dintre aceştia au un rol în a asigura distribuţia benzinei şi a motorinei.
Într-o ţară care, în ciuda limitelor structurale şi a dramei absolute a situaţiei, caută şi găseşte adesea calea de a declanşa mecanisme de solidaritate, există o categorie de persoane, peste 100.000 în toată Italia, care a asigurat până în prezent serviciul public esenţial de distribuţie a energiei şi a carburanţilor pentru transportul de mărfuri şi persoane, fără sprijin financiar sau economic. Cele 100.000 de persoane, care au continuat să îşi facă treaba, riscă să-şi pericliteze siguranţa şi să-şi pună în pericol sănătatea, rămânând acolo unde au fost mereu şi unde fiecare cetăţean al acestei ţări obişnuieşte să-i găsească în fiecare zi, adică în mijlocul drumului. Şi, probabil, tocmai din acest motiv, aceste 100.000 de persoane se dovedesc a fi literalmente invizibile. Cu siguranţă nu suntem eroi, nici îngeri păzitori. Suntem persoane cu familii pe care le protejăm, cetăţeni, printre altele, care ştiu că trebuie să-şi îndeplinească responsabilităţile, dar cărora le revine întreaga misiune pe care ceilalţi, cu alte mijloace şi resurse economice o ignoră”.

Dacă decizia va fi aplicată până la urmă, Italia va fi paralizată complet, populaţia riscând să rămână fără alimente şi medicamente.

 

CITEŞTE ŞI:

Drone cu pasageri: încep primele teste în Europa

Staţii de reîncărcare electrice cu bani de la stat în alte 7 municipii

Care sunt cetăţenii străini care pot intra în continuare în România

 

Adaugati comentariu