O nouă licitație finalizată pentru Autostrada de Centură Bucureşti

Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnotrade a câştigat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lotulului 2 de pe Autostrada de Centură Bucureşti - sectorul de nord, în lungime de 19 km, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
autostrada de centură

Contractul „Proiectare şi Execuţie Autostrada de Centură Bucureşti km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 2: km 20+000-km 39+000”, în valoare de 831,9 milioane de lei (fără TVA), va avea o durată de 12 luni pentru proiectare, respectiv de 22 de luni pentru execuţia lucrărilor.

Potrivit CNAIR, ofertantul câştigător oferă o perioadă de garanţie a lucrărilor de zece ani.

Traseul se desfăşoară pe raza judeţului Ilfov între DN 1 (în dreptul localităţii Corbeanca) şi DN2 (în dreptul localităţii Afumaţi). De-a lungul traseului vor fi amenajate două noduri rutiere şi vor fi construite 10 poduri şi pasaje.

Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade va construi și lotul 4 de pe Centura Nord, în lungime de 4,5 km.

Autostrada de Centură Bucureşti (A0) este proiectată pentru a prelua traficul de tranzit, în special traficul greu, pe relaţia Constanţa – Nădlac şi pe direcţia Giurgiu – Siret.

Execuţia sa a fost divizată în două mari părţi, Semi-inelul de Sud (km 52+070 – km 100+765), care include şi modernizarea actualei Şosele de centură a Capitalei (DNCB) şi Semi-inelul de Nord (km 0 – km 52+070).

Ambele secţiuni fac parte din proiectul intitulat generic „Infrastructura integrată pentru zona orbitală a Municipiului Bucureşti”.

Autostrada de Centură Bucureşti km 0+000 – km 100+900 – Centura Nord face parte integrantă din Coridorul Pan-European numărul IV, care traversează România de la Vest la Est, pe direcţia Nădlac – Arad – Timişoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Piteşti – Bucureşti – Constanţa.

În luna august, premierul Lusovic Orban declara că Guvernul ar putea semna până la sfârşitul anului toate contractele de proiectare şi execuţie pe cele 4 tronsoane de nord şi vor începe lucrările de construcţie pe toate cele 3 tronsoane din sectorul de sud.

 

CITEȘTE ȘI:

Cum s-au conformat asigurătorii la activitatea de protecție a consumatorilor

Cetățenii UE vor avea nevoie de pașaport pentru a intra în Marea Britanie din octombrie 2021

Flota companiei Apa Oltenia creşte cu 18 utilitare, finanţate din fonduri europene

 

 

 

Adaugati comentariu