Cetățenii UE vor avea nevoie de pașaport pentru a intra în Marea Britanie din octombrie 2021

Cărțile de identitate ale cetățenilor din Uniunea Europeană, Spațiul Economic European și Elveția nu vor mai fi acceptate ca document de călătorie valabil în Marea Britanie începând din octombrie 2021. Intrarea se va face doar pe bază de pașaport.
pașaport

Guvernul de la Londra consideră că aceste cărți de identitate se numără printre documentele „cel mai puțin sigure”, susținând că prezentarea pașapoartelor „va consolida securitatea, deoarece Regatul Unit preia controlul frontierelor sale la sfârșitul perioadei de tranziție”.

”Atunci când se va încheia perioada de tranziţie, vom avea controlul frontierelor noastre şi vom introduce noul nostru sistem de imigraţie pe bază de puncte, mai ferm şi mai corect. Abordarea noastră clară şi corectă va trata în mod egal oameni din orice parte a lumii. Retragerea graduală a folosirii cărţilor de identitate la frontieră, care sunt unele dintre documentele cel mai puţin sigure, este o etapă importantă în a ne face mai sigure frontierele”, a explicat ministrul britanic de interne Priti Patel.

Cu toate acestea, măsura nu se aplică cetățenilor din Irlanda și Gibraltar.

Guvernul britanic a mai anunțat că se căută o soluție în cazul transportatorilor, pentru evitarea formării cozilor de camioane la frontiere.

Regatul Unit a părăsit oficial Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020, dar perioada de tranziție se încheie la sfârșitul lunii decembrie, dată până la care britanicii și europenii negociază termenii noii relații.

În absenţa unui acord, de la 1 ianuarie 2021 raporturile comerciale dintre UE şi Regatul Unit vor fi guvernate de regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Indiferent de ceea ce se decide la nivel economic și comercial, există deja o certitudine: va fi necesar un pașaport.

 

CITEȘTE ȘI:

Flota companiei Apa Oltenia creşte cu 18 utilitare, finanţate din fonduri europene

Schemele de garanţii pentru companii ar putea fi prelungite şi în 2021

Ordonanța privind eșalonarea la plată a obligațiilor fiscale restante, prezentată în Guvern

 

 

Adaugati comentariu