Schemele de garanţii pentru companii ar putea fi prelungite şi în 2021

Toate măsurile adoptate în acest an pentru susținerea companiilor, precum şi schemele de garanţii pot fi prelungite şi în 2021, în contextul în care Comisia Europeană a transmis statelor membre o nouă propunere de modificare şi prelungire a cadrului temporar.
facturarea

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că Executivul comunitar propune şi introducerea unui instrument de
sprijin pentru a compensa o parte din costurile fixe neacoperite ale întreprinderilor cu activitate comercială redusă din cauza focarului de Covid-19.

„Măsurile pe care le-am luat în acest an, IMM Invest, cele pentru companii mari, toate schemele de garanţii, pot fi prelungite şi în 2021. Ştim foarte bine că acest cadru temporar era până la 30 iunie 2021. Putem să mergem după această perioadă şi se propune şi introducerea unui instrument de sprijin pentru a compensa o parte din costurile fixe neacoperite ale întreprinderilor cu activitate comercială redusă din cauza focarului de Covid-19. În continuare, şi în 2021, dacă o să fie nevoie, vom veni cu suplimentarea acestor programe, cu suplimentarea garanţiilor şi extinderea perioadei în care pot fi derulate aceste programe”, a explicat Florin Cîţu.

 

CITEȘTE ȘI:

Ordonanța privind eșalonarea la plată a obligațiilor fiscale restante, prezentată în Guvern

Germania a inclus România pe lista zonelor de risc epidemiologic

ANAF demarează Operaţiunea „Mercur”. Controale în comerţul electronic

 

 

Adaugati comentariu