O nouă etapă în programele Rabla pentru companii

Noi liste cu dosarele aprobate în cadrul Programelor Rabla şi Rabla Plus pentru companii au fost publicate pe site-ul AFM. În această etapă, cele mai multe maşini "verzi" vor fi fost achiziţionate de International Motors Group din Bucureşti.
companii

Ca urmare a aprobării dosarelor de finanţare în şedinţa Comitetului de Avizare din data de 8 iulie 2019, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat liste noi cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rablă) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus).

Pentru Programul Rabla pentru companii au fost acceptate 73 dosare pentru 113 autovehicule şi o contestaţie pentru 9 autovehicule. În acest caz, cea mai mare flotă de companie ce va fi reînnoită aparţie societăţii Aquaserv dinMureş, care a casat 10 autovehicule, finanţarea primită fiind de 65.000 de lei.

În ceea ce priveşte programul Rabla Plus pentru companii, au fost acceptate 47 dosare pentru 73 autovehicule dintre care 62 pur electrice şi 11 electrice hibride. În această etapă, compania care va cumpăra cele mai multe vehicule „verzi” esteInternational Motors Group din Bucureşti. Pentru 4 vehicule hibride şi 4 electrice 100%, finanţarea a însumat 260.000 de lei.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secţiunile aferente programelor.

Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/ dealerilor auto validaţi, listele acestora fiind disponibile pe site-ul instituţiei.

Sesiunea de depunere a dosarelor de către persoanele juridice, atât pentru Programul Rabla, cât şi pentru Programul Rabla Plus, se desfăşoară până la data de 30 septembrie 2019.

 

CITEŞTE ŞI:

Spuneți bun venit noului brand Toyota Professional!

Benzinăriile ar putea fi obligate să afişeze simultan majorările de preţuri la carburanţi

Svishtov–Zimnicea. Un pod prea îndepărtat

 

 

Adaugati comentariu