Spuneți bun venit noului brand Toyota Professional!

Toyota intră oficial pe piața LCV-urilor, lansând un nou brand: Toyota Professional. Noua ”umbrelă” va adăposti modelele Proace, Proace City și Hilux.
Toyota Professional Proace City

Japonezii  ne-au invitat la Roma ca să ne prezinte noul brand dedicat utilitarelor, Toyota Professional, și, odată cu el, noua linie de LCV-uri. Flote Auto a fost singura publicație din balcani care a asistat la eveniment.

Pentru a nu întârzia ”infiltrarea” în segmentul vehiculelor comerciale, Toyota a decis să preia două modele din gama de vehicule utilitare a grupului PSA. Astfel, CDV-ul (car derived vehicle) Berlingo/Partner/Combo va deveni Toyota Proace City și se va adăuga LCV-ului  Proace, care are la bază modelul Jumpy/Expert/ Vivaro. Ambele modele vor fi disponibile atât în versiunile pentru marfă, cât și pentru persoane.

Află toate secretele gamei Toyota Professional din revista Flote Auto de iulie!

Toyota Professional Proace City

Prezentarea noului brand și a noii linii de vehicule comerciale are loc în plin avânt al pieței de utilitare din Europa, care a crescut de la 12% din totalul autovehiculelor vândute în 2015, la 14% în 2018. Iar asta înseamnă, în cifre, un progres cu 400.000 unități pe bătrânul continent. În acest context, 50% dintre clienți optează pentru o utilitară mică (CDV), iar Toyota a apelat la expreiența PSA, preluând cel mai mic model comercial al grupului.

Citește aici testul cu Opel Combo 1.5 D!

Acesta se va numi Toyota Proace City și va putea fi comandat în două variante de lungime: scurt (4,4 m) și lung (4,7 m). Versiunile de marfă vor avea trei locuri și panouri laterale din tablă sau sticlă, în timp ce varianta lungă va putea fi comandată și cu șase locuri (crew cab). Versiunea de persoane va putea fi configurată cu 5 sau 7 locuri, indiferent de lungimea aleasă.

Toyota Professional Proace CityVolumul maxim al spațiului de merfă va atinge 3,3 m (modelul scurt) sau 4,3 m (lung), iar în ultima variantă, va putea transporta simultan doi europaleți. Sarcina utilă atinge o tonă, iar dacă vă doriți mai mult, puteți tracta 1,5 t. Dotată cu trapa opțională Smart Cargo, aflată între spațiul de marfă și cabină, lungimea totală a spațiului crește la 3,1 m, sau la 3,4 m pentru versiunea lungă.

Toyota Professional Proace City

 

Gama de motoare a noului membru al Toyota Professional este formată din propulsorul 1,2 turbo de 110 CP și 1,5 turbodiesel de 75, 100 și 130 CP, combinate fie cu transmisia manuală cu 6 rapoarte, fie cu cea automată cu 8 trepte.

În 2020, Toyota Professional va prezenta o versiune full-electrică a lui Proace, urmând ca în 2021 să-i urmeze Proace City electric. Ambele versiuni electrice vor avea același volum ca și variantele clasice.

Adaugati comentariu