O nouă arteră în Capitală: conexiunea Prelungirea Ghencea – Șoseaua Alexandriei

Primăria Capitalei a lansat un nou proiect de infrastructură, construcția unei artere care va conecta Prelungirea Ghencea de Șoseaua Alexandriei și care va duce la închiderea inelului median în zona de sud a Bucureștiului.Prelungirea Ghencea

”Am atribuit deja Companiei Municipale Energetica contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate al obiectivului de investiții „Prelungire Str. Brașov între Prelungirea Ghencea și Șos. Alexandriei”, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Potrivit acestuia, proiectul constă în realizarea unei legături rutiere în prelungirea străzii Brașov din sectorul 6, între sensul giratoriu din zona Dedeman Ghencea și Șoseaua Alexandriei (zona cuprinsă între Penitenciarul Rahova și Autobaza STB Alexandria).

”Va fi construită astfel o nouă arteră, care va avea 6 benzi de circulație, spațiu verde în zona mediană, care să asigure în viitor realizarea unei linii duble de tramvai, trotuare și piste pentru biciclete, în funcție de situația din teren”, a adăufgat edilul-șef al Capitalei.

Acesta consideră că proiectul e necesar pentru fluidizarea traficului în zona de sud-vest a Capitalei, care s-a dezvoltat în ultimii ani prin construirea unor ansambluri rezidențiale, dar și a unor spații comerciale sau clădiri de birouri. De asemenea, și localitățile limitrofe precum Bragadiru, Domnești sau Clinceni s-au dezvoltat din punct de vedere imobiliar, ceea ce a dus la creșterea numărului de locuitori și de autovehicule.

Termenul pentru elaborarea studiului de fezabilitate este de 4 luni, după care urmează lansarea în SEAP a achiziției pentru proiectarea și execuția lucrărilor.

 

 

CITEȘTE ȘI:

SAL-Fin: 85.618 lei achitați de un asigurător în baza unei polițe CASCO

Mai mult de jumătate dintre site-urile brokerilor de închirieri de mașini încalcă legislația UE

 

 

 

 

Adaugati comentariu