Advertisement

Dacia 1300
Home Piaţa auto Auto rulate O Dacia 1300 este cea mai scumpă Dacie second hand din România!

O Dacia 1300 este cea mai scumpă Dacie second hand din România!

Se spune că momentele de criză, în care lumea își ține banii la saltea, iar prețurile la obiectele ”de lux” scad. Drept urmare, în vreme de criză se fac cele mai profitabile achiziții. Așa că vă invit să cumpărați cea mai scumpă Dacie din România: este o Dacia 1300 care costă 18.500 euro!

Nu-ți pare rău că ai aruncat Dacia 1300 pe care o aveai? Eu am avut o Dacia 1410 Sport și plâng și acum după ea. Ar fi valorat o mulțime de bani acum, când lumea ”s-a întors la rădăcini”.

Apropo de Dacii și de mașini de epocă, am căutat-o pe cea mai scumpă. Este o Dacia 1300 pe care proprietarul o evaluează la… 18.500 euro! Un preț imens pentru un astfel de vehicul, dar care poate fi justificat prin restaurarea minuțioasă la care a fost supus exemplarul.

Dacia 1300

E drept, privind fotografiile de detaliu descoperim un exemplar fără reproș, cu toate elementele originale ”pe poziții”. Dacă nu ți se par anumite detalii asemănătoare cu cele de pe vechea ta Dacie, este pentru că sunt cele de pe originalul Renault 12. A fost fabricat în 1971 și are 75.000 la bord.

Acestea sunt planurile Dacia până în 2025!

Sigur, se poate și mai ieftin, și mai… roșu, și la fel de… vehicul istoric cu acte în regulă, așa cum vedem mai jos. Pentru nici 30% din suma ”campioanei”, adică 5.450 euro (negociabil), poți cumpăra un exemplar excelent conservat, care a fost vopsit acum 5 ani și revizuit complet. Din fotografii este evident că nu este la fel de riguros reataurată ca exemplarul de mai sus, dar trebuie să ținem cont și de diferența uriașă de preț. Plus că numărul de înmatriculare și jantele fac toți banii!

Aceasta este cea mai scumpă mașină SH din România!

Firește, dacă ești minitehnicus, poți să cumperi un exemplar… original (adică cu rugină și scurgeri de lichide ”la pachet”), cu 3.500 de lei (așa cum este exemplarul de mai jos), și să ți-l faci după bunul plac. Doar că trebuie să știi la ce muncă te înhami. Dacă anumite consumabile mai pot fi găsite la prețuri decente (140 de lei un amortizor, 20 de lei un filtru de ulei, 35 de lei un termostat, etc), altele sunt imposibil de găsit de-a gata, iar puținele bucăți de pe piață au prețuri astronomice.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autoturisme

Ce înseamnă cu adevărat un SUV? Află caracteristicile acestei clase

SUV este acronimul de la Sport Utility Vehicle și este o clasă...

Marco Polo
Autoturisme

Marco Polo, globetrotter-ul Mercedes-Benz, a împlinit 40 de ani

Încă din 1984 autorulota compactă Mercedes-Benz Marco Polo a stabilit standarde în...

Suzuki
Autoturisme

Sisteme 4×4 Suzuki. Suflete hoinare

Nicăieri în industria auto, n-o să găsești o ofertă atât de variată...

su7
Autoturisme

Xiaomi a livrat primul său automobil electric, SU7. Compania a primit peste 100.000 de comenzi

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a primit peste 100.000 de comenzi pentru...