O asociere din Turcia va construi secțiunea de metrou Tokyo-Aeroport Otopeni, parte din Magistrala 6

Contractul în valoare de 1,28 miliarde de lei (fără TVA) pentru proiectarea şi execuţia secţiunii Tokyo - Aeroport Otopeni a Magistralei 6 de metrou a fost atribuit Asocierii Gulermak Aazir Sanayi Inşaat Ve Taahhut A.S.- Somet SA din Turcia.Tokyo - Aeroport Otopeni

Lotul 1.2 (Tokyo – Aeroport Otopeni) al M6 va avea o lungime de 7,6 km. Finanţarea contractului este asigurată din fonduri de la bugetul de stat şi fonduri externe rambursabile, iar lucrările sunt programate să dureze 48 luni de la data emiterii Ordinului de Începere.

„Vor fi realizate 6 staţii de metrou: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni. După finalizare, acest lot va completa traseul Magistralei 6 de metrou şi va asigura legătura între actuala staţie de metrou 1 Mai existentă şi Aeroportul Otopeni”, a explicat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Tokyo - Aeroport Otopeni

Întreaga Magistrală 6 a metroului bucureştean va avea o lungime de 14,2 km şi 12 staţii de metrou.

Potrivit Metrorex, câştigătorul licitaţiei restrânse organizată pentru atribuirea contractului de achiziţie sectorială având ca obiect: „Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Magistrala 6 1 Mai – Otopeni). Proiectare şi execuţie lucrări structură de rezistenţă pentru Lotul 1.2: Tokyo – Aeroport Otopeni” a fost desemnat pe baza criteriului de atribuire „Cel mai bun raport calitate – preţ”.

„Informarea privind rezultatul procedurii de atribuire a fost transmisă astăzi, 28.02.2023, ora 14.30 în Sistemul de Achiziţii Publice (SEAP)”, precizează Metrorex.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Germania vrea reglementări și pentru mașinile pe combustibili neutri 

Leasingul social, soluția Franței pentru utilizarea în masă a mașinilor electrice. Rata – 100 euro/lună

 

 

Adaugati comentariu