Noul Fiat Ducato Euro 6D și viitorul Ducato Electric

Cea mai de succes utilitară medie din Europa, Fiat Ducato, primește îmbunătățiri de substanță la gama de motoare, la transmisii și la sistemul de infotainment. În plus, a fost confirmat și noul Fiat Ducato Electric!
Noul Fiat Ducato 2020

A apărut acum aproape 4 decenii pe piață, și de-atunci a devenit cel mai de succes model Fiat Professional. De cinci ani consecutiv, Fiat Ducato domină vânzările din segment pe bătrânul continent. …ca să nu mai spunem că aproape trei sferturi dintre motorhome-urile vândute în Europa au la bază un model Fiat Ducato. Azi, best-sellerul primește o serie de update-uri menite să-i consolideze poziția de lider pe continent: motoare Euro 6D, transmisie automată cu 9 trepte, un sistem nou de infotainment și a fost confirmată inclusiv o versiune electrică!

Noul Fiat Ducato 2020

Motoare de ultimă generație

De acum, toată gama de motoare a lui Ducato se va alinia la normele Euro 6d. Astfel, din ofertă a fost scos motorul turbodiesel de 2 litri, rolul acestuia fiind suplinit de mai marele turbodiesel de 2,3 litri, iar vechile turbocompresoare cu geometrie fixă de pe anumite versiuni au fost înlocuite complet de unități noi, cu geometrie variabilă.

Sigur, vor fi mai multe trepte de putere. Gama începe cu versiunea de 120 CP/2.750 rpm, ce dezvoltă un cuplu maxim de 320 Nm/1.400 rpm, și care îl va înlocui pe vechiul 2.0 l, oferind un plus de 10% la valorile de putere și cuplu.

Urmează versiunea de 140 CP/3.500 rpm, ce dezvoltă 350 Nm/1.400 rpm, cu 9% peste fosta variantă de 130 CP, și care va fi oferit atât cu transmisie manuală, cât și cu noua cutie automată cu 9 rapoarte. Un pas mai sus regăsim motorul de 160 CP/3.500 rpm, al cărui cuplu de 400 Nm/1.500 rpm este transmis roților atât prin intermediul cutiei manuale, cât și prin al celei automate cu 9 trepte. Acesta a primit un nou vilbrochen cu rulmenți mai mari în capete, precum și pistoane noi și un turbocompresor reproiectat, pentru ameliorarea performanțelor și creșterea ciclului de viață.

Vedeta gamei va dezvolta 180 CP/3.500 rpm și un cuplu maxim de 400 Nm (cutie manuală), respectiv 450 Nm (+12% față de fosta versiune, în combinație cu transmisia automată), devenind astfel utilitara cu cel mai mare cuplu din segment.

Noul Fiat Ducato Natural Power 2020

Versiunea alimentată cu metan rămâne în ofertă: se numește Natural Power, are o cilindree de 3 litri, produce 136 CP/2.730 rpm, un cuplu de 350 Nm/1.500 rpm și se alătură celorlalte versiuni cu metan din segmentele inferioare (Fiorino și Doblo).

O nouă transmisie automată

În gama Ducato a fost introdusă o nouă transmisie automată cu 9 rapoarte și convertizor de cuplu. Este cea mai ușoară cutie automată din segment și oferă trei moduri de rulare (Normal, Eco și Power), precum și două moduri de operare: unul complet automat (D), celălalt manual (M).

Un nou sistem de infotainment

Acesta are un display touch de 7 inci, mufă USB, tuner digital DAB, și vine cu o caracteristică originală: introducerea în sistem a tipului de vehicul exclude din sistemul de navigație rutele cu pasaje mai joase decât înălțimea utilitarei și cu benzi mai înguste decât lățimea acestuia. Noul sistem este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.

Noul Fiat Ducato 2020

Noi sisteme de asistență

Pachetul ADAS a fost îmbogățit cu noi sisteme: asistent de unghi mort (BSA), asistent la traficul transversal, la deplasarea în marșarier, alertare urmată de frânare automată de urgență, asistent de bandă, sistem de recunoaștere a semnelor de circulație, fază lungă automată, senzori de ploaie și lumini și monitorizarea presiunii din anvelope.

Noul Fiat Ducato Electric

Noul Fiat Ducato 100% electric

Începând din acest an, FIAT dă undă verde pre-comenzilor pentru versiunea Ducato Electric. Va fi primul model complet electric din gama Fiat Professional.

Adaugati comentariu