Noua DACIA JOGGER. Țară, țară, vrem ostași!

În luna cadourilor, a zilei naționale a României, a vacanțelor de iarnă și, în general, într-o perioadă în care îți arde mai mult de relaxare decât de muncă, am primit un cadou românesc până-n măduva oaselor. Noua Dacia Jogger, cel mai recent ostaș din armata Dacia, aliniat la noua identitate a mărcii și vopsit în cel mai milităresc kaki! (Foto: Bogdan Paraschiv)Dacia Jogger

Fix în data de 1 decembrie 2021, Dacia a dat startul comenzilor lui Jogger în România. O dată simbolică, asociată unui model eminamente românesc. Poți băga capul sub pernă, reproșându-mi că în prețul de start de 15.890 de euro nu e nimic „eminamente românesc“. Sau poți să cauți câteva oferte de mașini accesibile pe site-urile concurenței. Pentru că totul trebuie privit într-un context. Iar în contextul pieței, Jogger este cel mai ieftin vehicul cu șapte locuri care poate fi cumpărat în Europa (de la 16.790 de euro). Iar de banii ăștia, primești și GPL, ca să bați coclaurile cu bani puțini. Coclauri la propriu, pentru că azi ne jucăm cu versiunea sălbatică, Extreme.

Dacia Jogger

Interesant e că, deși n-a stat nici un an pe piață, aliniindu-se la noua identitate Dacia, Jogger a beneficiat indirect de un facelift optic. Are emblemă Dacia Link pe mască și pe jante, logo Dacia cu noile caractere pe hayon și a venit în noua nuanță Lichen Kaki. Pe pagina grupului proprietarilor de Dacii, oamenii se întrebau curioși (unii chiar agitați) dacă noua culoare arată și în realitate la fel de bine ca în poze. Îi liniștesc spunându-le că cel puțin pe Joggerul meu cu cinci locuri echipat de top arată fabulos, mai ales că o ajută și jantele negre. E un pachet aproape milităresc de dur ca aspect, care se pupă perfect cu dimensiunile mari ale mașinii, cu muchiile caroseriei și cu garda la sol de 20 cm, ireal de mare pentru un break. E un pachet care place și instigă.

Dacia Jogger

La interior, totul e convențional. Dar, cum convențional nu înseamnă auster, ai o mulțime de dotări de siguranță și confort, de la keyless entry & go și cameră pentru marșarier la climatizare automată, sistem multimedia de 8 inchi și tapițerie personalizată Extreme. Iar dacă optezi pentru pachete suplimentare, primești și mai multe. De exemplu, pachetul Confort (450 de euro) aduce frână de staționare electrică, senzori de parcare față/spate, asistent de unghi mort, cotieră centrală în față și măsuțe pentru locurile din spate. Sau, pentru 150 euro, primești și scaune încălzite. Sigur, plasticele nu sunt cele mai bune, iar sistemele de asistență nu sunt cele mai cuprinzătoare. Iar dacă încarci mașina ochi, ți-ai putea dori un motor ceva mai potent. Ei bine, cel puțin ultima doleanță va fi rezolvată odată cu apariția în gamă a hibridului E-Tech de 145 CP. Îl știi de la Clio și Captur și cred că-i va împăca și pe sportivi, și pe ecologiști, și pe zgârciți. Bine, ultima categorie se va bucura de consumul redus, că prețul de achiziție nu știm cât va fi. La Renault, versiunea E-Tech este mai scumpă cu 27% decât TCe-ul cu GPL.

Dacia Jogger

Ce știm sigur e că, deși livrările lui Jogger au început în luna martie 2022, deci a pierdut mai bine de două luni din an, breakul românesc a ajuns în 8 luni pe locul 9 la înmatriculările din România. Inutil să precizez că tendința de creștere a vânzărilor îl poate urca în 2023 până pe 5, după cei patru frați, Logan, Sandero, Duster și Spring.

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, decembrie 2022 – ianuarie 2023)

 

 

CITEȘTE ȘI:

Leasingul operațional, o formă de protecție în perioade cu inflație în creștere

10 sfaturi pentru a reduce consumul de combustibil

 

 

 

Adaugati comentariu