Afacerile din comerţul
Home Miscellanea Business Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creștere cu 6,7% în 2022

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creștere cu 6,7% în 2022

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 6,7% în 2022, faţă de perioada similară din 2021, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, în 2022 comparativ cu anul precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 6,7%, influenţată de creşterea afacerilor în comerţul cu autovehicule (+8,5%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+5,7%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+4,1%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,6%).

Potrivit datelor INS, afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, serie brută, în luna decembrie 2022, comparativ cu luna precedentă, au înregistrat o scădere cu 11,8%, ca urmare a diminuărilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-33,4%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-18,4%), comerţul cu autovehicule (-8,7%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-6,9%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2022, comparativ cu luna precedentă, a rămas la acelaşi nivel.

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, serie brută, în luna decembrie 2022, comparativ cu luna decembrie 2021, au înregistrat un avans cu 8,1%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+15,7%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+3,0%). Scăderi s-au înregistrat la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-21,7%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-1,9%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2022, a înregistrat o creştere cu 15,5% faţă de luna decembrie 2021.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Noua Dacia Jogger. Țară, țară, vrem ostași!

Parcul auto al Loteriei Române va fi reînnoit cu 17 vehicule noi tip furgon

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

afacerile din comerţul
Business

Afacerile din comerţul auto-moto, în creștere cu 3,5% în primele două luni

Afacerile din comerţul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor s-au majorat...

porturile
Business

Mii de mașini electrice aglomerează porturile europene. Majoritatea provin din China

Importurile de vehicule electrice aglomerează porturile europene, astfel că mai mulți producători...

Stellantis
Business

Stellantis: Salariul lui Carlos Tavares ajunge la 36,5 mil. euro. Acționarii, îndemnați să-l refuze

În timp ce salariul de 36,5 milioane de euro al lui Carlos...

Afacerile din comerţul
Business

Afacerile din comerţul auto-moto au crescut cu doar 1% în ianuarie 2024

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în luna ianuarie...