Noile vedete ale pieţei de leasing financiar: autoturismele şi comercialele uşoare

Piaţa de leasing va încheia 2016 cu o creştere de 20%, valoarea finanţărilor noi apropiindu-se de 2 miliarde de euro, din care peste 75% sunt destinate achiziţiei de autovehicule, estimează Bogdan Speteanu, preşedintele Asociaţiei Societăţilor Financiare - ALB.vehicule-comerciale-usoare-floteauto

Totodată, acesta precizează că structura finanţărilor de vehicule s-a schimbat în acest an, comparativ cu 2015.

Dacă până acum creşterea pieţei a fost determinată de finanţarea vehicule comerciale grele, în 2016 vedetele pieţei au fost autoturismele şi vehiculele comerciale uşoare”, a explicat Bogdan Speteanu, cu ocazia celei de-a 12-a Conferinţe Naţionale ALB România.

Din puncul său de vedere, industria de leasing şi-ar putea atinge, în 2017, potenţialul de creştere pe termen mediu, de 15%, iar valoarea bunurilor finanţate ar putea depăşi 2,3 miliarde de euro.

vehicule-comerciale-usoare-floteautoÎn ceea ce priveşte structura finanţărilor pentru anul viitor, acesta anticipează că nu se aşteaptă la schimbări majore, ci doar la un posibil avans al finanţărilor de echipamente în cazul în care va exista un apetit pentru investiţii.

Preşedintele ALB consideră că industria de leasing financiar se va confrunta anul viitor cu aceleaşi provocări din 2016: lipsa de predictibilitate legislativă, supra-reglementarea, digitalizarea şi eficientizarea.

„Lipsa de predictibilitate este accentuată şi de faptul că schimbările legislative care apar nu iau în considerare impactul asupra clientului final. În ceea ce priveşte supra-reglemenatrea, aceasta este o provocare prezentă pe plan mondial, nu numai în România”, conchide Bogdan Speteanu.

 

Adaugati comentariu