Noi controale rutiere care au vizat autoturisme înmatriculate în alte state

Timp de 5 zile, în perioada 17 - 21 februarie 2021, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere, poliţiştii au acţionat la nivel naţional pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, în special pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicate autoturisme înmatriculate în alte state.
amenzile de circulație

Zilnic, peste 900 de poliţişti rutieri au acţionat în stradă, fiind verificate 51.711 autovehicule, dintre care 6.454 autoturisme înmatriculate în alte state.

Pentru neregulile constate, poliţiştii au aplicat 32.360 de sancţiuni contravenţionale, 27.890 dintre acestea fiind pentru nerespectarea legislaţiei rutiere. Din totalul acestora, 1.649 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate șoferilor autoturismelor înmatriculate în alte state.

Totodată, au fost reţinute 2.854 de permise de conducere, 133 aparţinând conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Tot în cadrul acţiunii, au fost reţinute 975 de certificate de înmatriculare, dintre care 120 eliberate de autorităţi din alte state.

Dintre certificatele de înmatriculare reţinute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 57 au fost reţinute pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi 49 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.

De asemenea, au fost constatate 374 de infracţiuni, pentru 41 dintre acestea fiind bănuiţi conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

 

CITEȘTE ȘI:

Ford Craiova suspendă producţia de vehicule şi motoare pentru 8 zile

Piaţa mondială a anvelopelor auto va însuma 154 mld. dolari în 2027

În 5 ani, prin Rabla Plus au fost achiziționate peste 5.700 de vehicule ”verzi”

 

 

Adaugati comentariu