Advertisement

Baia Mare – Suceava
Home Infrastructură Drumul Nordului, Baia Mare – Suceava, în dezbatere la CNAIR

Drumul Nordului, Baia Mare – Suceava, în dezbatere la CNAIR

Miercuri, 24 februarie 2021, la sediul CNAIR, a avut loc o întâlnire între managementul companiei și parlamentari din județele ce vor fi traversate de viitoarea șosea rapidă, drum expres sau autostradă, Baia Mare – Suceava.

Conducerea CNAIR le-a comunicat celor prezenți stadiul fiecărui lot al acestui important proiect de infrastructură rutieră din România.

Astfel, pentru semnarea contractului destinat elaborării Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic necesare pentru lotul 1, Baia Mare – Bistrița, se așteaptă soluționarea contestației depuse după desemnarea câștigătorului procedurii de achiziție publică.

Semnarea contractelor pentru lotul 2, Bistrița – Vatra Dornei, și pentru lotul 3, Vatra Dornei – Suceava, este estimată în cursul lunii martie 2021.

“Avem nevoie de o nouă abordare în ceea ce privește organizarea procedurilor de achiziție publică și mai ales a modului de tratare a contestațiilor. Este nevoie să se scurteze timpul alocat de instanțele de judecată analizării respectivelor contestații pentru obiectivele strategice care vizează siguranța națională. Pe viitor trebuie să sprijinim prin initiațive legislative implementarea marilor proiecte, țînând cont de caracterul strategic al acestora.”, a declarat Mariana Ioniță, directorul general CNAIR.

Reamintim că Parlamentul a adoptat, în noiembrie 2020, proiectul de lege care aprobă obiectivul de investiţii „Autostrada Nordului”, cu un traseu mai lung decât cel al Guvernului, și anume Vama Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava.

Termenul de execuţie este de 4 ani de la data intrării în vigoare a legii, iar prevederile se aplică de la începutul lunii ianuarie 2021.

„Obiectivul de investiţii Autostrada Nordului se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene. Ministerul Transporturilor este ministerul responsabil pentru coordonarea realizării obiectivului de investiţii Autostrada Nordului. Termenul de execuţie a obiectivului de investiţii Autostrada Nordului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi”, arată proiectul adoptat de Parlament.

 

CITEȘTE ȘI:

Noi controale rutiere care au vizat autoturisme înmatriculate în alte state

Ford Craiova suspendă producţia de vehicule şi motoare pentru 8 zile

Piaţa mondială a anvelopelor auto va însuma 154 mld. dolari în 2027

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autostrada de Centură București
Infrastructură

Autostrada de Centură București. Sectorul dintre DN 4 și Autostrada A2 va fi deschis în iulie

Traficul rutier pe încă un sector din Autostrada de Centură București, între...

Podul peste Canal
Infrastructură

Cinci oferte pentru reparații capitale la Podul peste Canal de la Călărași, amplasat pe DN 3B

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a primit 5 oferte pentru...

podurile
Infrastructură

Podurile de la Basarabi și Poarta Albă intră în reabilitare. Finanțare din fonduri europene

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractele pentru...

București - Giurgiu
Infrastructură

Două variante pentru punctul de plecare al drumului de mare viteză București – Giurgiu

Autostrada București – Alexandria (A6) cu profil prevăzut de 3 benzi pe...