În 5 ani, prin Rabla Plus au fost achiziționate peste 5.700 de vehicule ”verzi”

Datele publicate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) arată că de la lansarea Programului Rabla Plus, în 2016, numărul vehiculelor verzi achiziționate a însumat 5.705 unități, dintre care 4.669 pur electrice și 1.036 hibride plug-in.
rabla plus

Cele mai multe mașini ecologice au fost cumpărate anul trecut, în anul pandemiei, achzițiile de vehicule ”verzi” totalizând 2.772 de unități, cu 80% mai multe decât în anul precedent. Potrivit datelor AFM, în 2020, au fost achiziționate 2.181 de mașini pur electrice, în creștere cu 66,5% față de 2019, și 591 de hibride plug-in, cu aproape 160% (o dată și jumătate) mai multe decât în anul precedent.

rabla plus

Reamintim că accesarea programului „Rabla Plus” nu este condiţionată de casarea şi radierea unui autovehicul uzat, iar prima de casare de 6.500 lei oferită în cadrul programului Rabla Clasic se poate cumula cu unul dintre ecotichete.

Astfel, în condiţiile accesării concomitente a celor două programe, sumele decontate prin AFM din costul total al maşinii au fost, anul trecut, de aproximativ 11.300 de euro pentru maşinile full electric și de 5.800 de euro pentru maşinile hibrid plug-in.

.O companie poate beneficia de ecotichet dacă îndeplineşte în mod cumulativ următoarele condiţii:

  • a obţinut din partea Autorităţii aprobarea dosarului de acceptare;
  • s-a înscris la un producător validat în vederea achiziţionării unui autovehicul nou pur electric sau autovehicul nou electric hibrid, perfectând contractul de finanţare şi obţinând nota de înscriere;
  • a achiziţionat autovehiculul nou pur electric sau autovehiculul nou electric hibrid de la producătorul validat cu care a perfectat contractul de finanţare şi a eliberat nota de înscriere.

Potrivit Ghidului de finanţare din 2020, a fost interzisă persoanelor juridice înstrăinarea autovehiculelor nou-achiziţionate în cadrul programului Rabla Plus pe o perioadă de 1 an de zile de la data achiziţiei şi în situaţia în care autovehiculele sunt cumpărate în sistem leasing, iar înmatricularea permanentă pe numele beneficiarului a intervenit înainte de împlinirea termenului de un an.

 

CITEȘTE ȘI:

Autospeciale noi pentru polițiștii de la Imigrări

Continental investește în viitorul microcipurilor pentru vehiculele autonome

Bosch își menține direcția în timpul crizei coronavirus și obține rezultate pozitive

 

 

 

Adaugati comentariu