Advertisement

Imigrări
Home Finanţare Autospeciale noi pentru polițiștii de la Imigrări

Autospeciale noi pentru polițiștii de la Imigrări

Poliţiştii din cadrul structurilor operative ale Inspectoratului General pentru Imigrări îşi desfăşoară misiunile cu 4 autovehicule noi, intrate, de curând, în parcul auto.

Autospecialele marca Ford Transit Custom kombi trend, cu 8+1 locuri, au fost achiziţionate în cadrul proiectului european PDP1 – „Îmbunătăţirea sistemului naţional de azil şi migraţie” – finanţat din Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă consolidarea capacităţii operaţionale a Inspectoratului General pentru Imigrări în domeniul combaterii imigraţiei ilegale şi returnării prin îmbunătăţirea dotării cu autoturisme destinate acestor activităţi.

Cele 4 autospeciale au fost repartizate structurilor teritoriale de imigrări din Bucureşti, Arad şi Centrelor Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Maramureş şi Timişoara.

La repartizarea lotului, s-a avut în vedere starea tehnică şi vechimea autovehiculelor din dotare, precum şi nevoile operative ale structurilor, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă.

Acestea sunt dotate cu sistem de navigaţie, instalaţie de aer condiţionat pentru întreg habitaclul autovehiculului, geamuri electrice, spate şi lateral spate închise la culoare, cu opacitate maximă permisă de lege şi închidere centralizată cu telecomandă.

Costul total al autospecialelor este de 616.919 lei cu TVA şi au fost cumpărate prin procedură de licitaţie publică deschisă.

În prezent, capacitatea de înzestrare a parcului auto al Inspectoratului General pentru Imigrări este de aproximativ 70%, fiind efectuate, în permanenţă, demersuri pentru completarea şi înnoirea acestuia.

”Întregul efort de îmbunătăţire a mobilităţii poliţiştilor de imigrări are ca beneficiar final cetăţenii străini aflaţi pe teritoriul României, prin asigurarea unui serviciu poliţienesc de calitate în combaterea migraţiei ilegale şi punerea în executare a măsurilor de returnare. Totodată, prin această achiziţie s-au îmbunătăţit şi condiţiile de muncă pentru poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări”, au arătat reprezentanții instituției.

 

CITEȘTE ȘI:

Continental investește în viitorul microcipurilor pentru vehiculele autonome

Bosch își menține direcția în timpul crizei coronavirus și obține rezultate pozitive

Supergaz, reprezentant oficial pentru instalatiile GPL PRINS in Romania

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

abonamentele auto
Finanţare

Abonamentele auto vor depăși, în 5 ani, atât achiziția, cât și leasingul. Studiu PwC

În următorii cinci ani, aproape jumătate (49%) dintre consumatori spun că vor...

RAPPS
Finanţare

Flotă de 10 autoturisme 4×4 pentru dotarea parcului auto al RAPPS

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) București va achiziționa un...

autoturisme rulate
Finanţare

ANAF își înnoiește parcul auto cu 11 autovehicule prin Rabla Clasic

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) își înnoiește parcul auto cu 11...

Delgaz Grid
Finanţare

Mega-flotă de 166 autovehicule pentru compania Delgaz Grid

Compania Delgaz Grid, parte a grupului E.ON România, specializată în producerea, transportul...