Advertisement

starea tehnică
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Noi controale în trafic privind starea tehnică a autovehiculelor. 655 de sancţiuni aplicate

Noi controale în trafic privind starea tehnică a autovehiculelor. 655 de sancţiuni aplicate

Poliţiştii rutieri din Argeş, Buzău, Gorj, Mehedinţi, Prahova şi Vâlcea au controlat în trafic, marţi şi miercuri, starea tehnică a unui număr de 697 de autovehicule, verificările având drept scop reducerea numărului accidentelor rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor autovehiculelor.

”Obiectivele acţiunii au fost verificarea respectării legislaţiei rutiere, verificarea legalităţii modului în care este efectuat transportul în regim de taxi, eliminarea activităţilor ilicite şi prevenirea accidentelor rutiere cauzate de deficienţele tehnice”, a precizat IGPR.

Acţiunile derulate în trafic au vizat autovehiculele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, autovehiculele cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri şi cele destinate transportului de persoane în regim de taxi.

La acţiune, au participat poliţişti rutieri care, în colaborare cu specialişti din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român, au verificat 697 de autovehicule şi au aplicat 655 de sancţiuni contravenţionale.

Din totalul sancţiunilor contravenţionale, 9 au fost aplicate pentru deficienţe ale sistemul de frânare, 14 pentru deficienţe ale mecanismului de direcţie, 95 pentru deficienţe ale sistemului de rulare (anvelope), 145 pentru deficienţe ale instalaţiilor de iluminare/semnalizare şi 25 pentru aplicare de folii neomologate sau tratamente chimice pe parbriz, geamurile laterale ori lunetă.

De asemenea, 137 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru alte deficienţe tehnice, 19 pentru neefectuarea în termen a inspecţiei tehnice periodice, una pentru utilizarea luminilor de ceaţă în alte condiţii decât pe timp de ceaţă, 199 pentru alte abateri de la normele rutiere şi 11 pentru abateri prevăzute de alte acte normative.

Pentru deficienţe periculoase la sistemul de frânare au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 6 permise de conducere, iar pentru deficienţe periculoase la mecanismul de direcţie, au fost reţinute 12 permise. Pentru alte abateri, au fost reţinute 13 permise de conducere.

Totodată, au fost retrase 196 de certificate de înmatriculare, dintre care 195 de certificate de înmatriculare au fost retrase vehiculelor înmatriculate în România şi un certificat era al unui autovehicul înmatriculat în alt stat.

 

CITEȘTE ȘI:

Volkswagen Multivan, premieră mondială

Certificatul digital european pentru Covid-19 va fi disponibil și în România de la 1 iulie

Facturarea electronică ar economisi la buget 100 mld. euro în 10 ani

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

siguranţa rutieră a copiilor
Siguranţă rutieră

Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de MAI și Ministerul Educației

Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în colaborare cu Ministerul Educației, a publicat trei...

drogați
Siguranţă rutieră

Noi norme rutiere privind încălcarea regulilor de circulație în străinătate

În condițiile în care aproximativ 40% din încălcările transfrontaliere ale normelor de...

ZF LIFETEC
Siguranţă rutieră

ZF redenumește Divizia de Sisteme de Siguranță Pasivă în ZF LIFETEC

ZF a anunțat rebrandingul Diviziei Sisteme de Siguranță Pasivă în „ZF LIFETEC”,...

semnalizarea rutieră
JuridicSiguranţă rutieră

Codul Rutier, completat cu noi reglementări privind semnalizarea pe șosele

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru modificarea OUG privind circulaţia pe...