Volkswagen Multivan, premieră mondială

Volkswagen Commercial Vehicles a dezvăluit în premieră mondială o nouă generație de Multivan. În termeni tehnici, deja celebrul MPV face un salt major. Pentru prima dată în istorie, un hibrid plug-in face parte din portofoliul său de propulsii.Gama de noutăți, despre care am oferit deja primele detalii, nu se oprește aici. Noul Volkswagen Multivan propune și o nouă etapă evolutivă a sistemelor de asistență, operare și infotainment. În timp ce un nou concept de interior face modelul și mai versatil. Iar designul iconic a suferit o dezvoltare evolutivă. După cum spune și designerul principal, Albert Kirzinger: „Noul Multivan poartă genele inconfundabile ale celui mai cunoscut design de van din lume”.

Odată cu premiera mondială, Volkswagen Commercial Vehicles deschide, totodată, o nouă eră pentru marcă și mobilitate. În viitor, gama Bulli va fi alcătuită din trei piloni: Multivan, Transporter 6.1 și ID.BUZZ, care urmează să fie lansat în 2022. „T6.1” rămâne specialistul pentru uz comercial și baza pentru iconicul camper van California. Cu ID.BUZZ MPV, axat pe lifestyle, și autoutilitara ID.BUZZ Cargo, adaptată mediului urban, portofoliul se va extinde cu două modele complet electrice. În timp ce noul Multivan, cu până la șapte locuri, își asumă mai mult decât oricând rolul cheie al versatilului ”alll-rounder”.

Volkswagen Multivan, pentru familii și pasionații de sport

Volkswagen Multivan a fost conceput pentru a atrage persoanele pasionate de sport și aventură. Fie că vorbim despre familii sau grupuri de prieteni. Și oferă nenumărate scenarii de mobilitate grație sistemului său complet nou de amenajare a spațiului interior și cargo.

Cu interiorul său în stil lounge, acest MPV este potrivit acum și pentru cei care doresc un shuttle VIP. Cu atât mai mult cu cât noua generație propune, alături de versiunea de bază, una ”extinsă”. Care vine cu un portbagaj și mai mare (până la 4.053 litri de capacitate pentru bagaje). În plus, există doar scaune individuale, ușor reglabile și detașabile în spate. Astfel încât echipamentul de aventură, precum bicicletele, să-și găsească ușor locul în interior. Înălțimea maximă interioară rămâne, de asemenea, neschimbată. Iar în combinație cu noul acoperiș panoramic, senzația de spațiu este mai mare.

În plus, prin panoul său de instrumente complet reproiecte, Volkswagen Multivan asigură legătura cu lumea digitală. Este echipat standard cu „Digital Cockpit” și sistemul de infotainment „Ready 2 Discover”. Prin intermediul unei unități de control online, sistemul aduce standard o gamă largă de servicii și funcții online. Opțional, proprietarii Multivan pot activa, de asemenea, funcția de navigare a „Ready 2 Discover” la o dată ulterioară.

Volkswagen Multivan T7: motorizările

Încep cu hibridul plug-in. Acesta dezvoltă 218 CP și are la bază un motor TSI. Motorul electric este alimentat de bateria de 13 kWh, capabilă să ofere suficientă energie pentru viteze de până la 130 km/h. Autonomia electrică: peste 50 km. Sistemul este cuplat la o transmisie DSG cu 6 trepte. Aceasta a fost dezvoltată special pentru acest model și formează o unitate comună cu motorul electric.

Volkswagen Multivan cu sistem de acționare hibrid plug-in va purta numele „eHybrid”. În paralel, modelul cu tracțiune față va fi disponibil cu două motoare pe benzină TSI. Produc 100 kW / 136 CP și 150 kW / 204 CP. În 2022, acestora li se va alătura și un turbo diesel (TDI) cu 110 kW / 150 CP.

Sisteme de asistență

Numărul sistemelor de asistență a crescut semnificativ. Dotarea standard include: Car2X (sistem local de avertizare), sistem de monitorizare a zonei asistenței frontale, inclusiv frânare de urgență, sistem de menținere a benzii de circulație, asistență de virare cu asistență de oprire nouă, afișare dinamică a semnelor rutiere și sistem de control al vitezei de croazieră.

Noile sisteme inovatoare includ „IQ.DRIVE Travel Assist”, care facilitează conducerea semi-automată de la 0 la 210 km / h. O altă noutate pentru Multivan sunt IQ.LIGHT – LED Matrix Headlights, disponibile opțional ca alternativă la farurile LED standard. 

Adaugati comentariu