Niciun kilometru de autostradă nu va fi predat până în 2025 în regiunea Moldovei

Conform contractelor de execuție semnate până în acest moment, niciun kilometru de autostradă sau drum expres, din regiunea Moldovei, nu poate fi predat până în 2025, au arătat reprezentanții Asociației ”Împreună pentru A8”.autostradă

”Începem anul 2021 cu o informaţie care ne arată unde suntem în acest moment cu execuţia autostrăzilor şi a drumurilor expres conform contractelor de execuţie semnate la zi, contracte care ne arată capacitatea României de a implementa astfel de proiecte. Programul de Guvernare PNL-USR PLUS – UDMR este contrazis în acest moment de realitatea documentelor la zi din CNAIR”, spun reprezentanții asociației.

Aceștia au realizat și o listă a lucrărilor de construcție derulate în prezent:

1. Contracte de autostrăzi în execuţie – 252,33 km din care:
– 152,53 km în Transilvania
– 55,3 km Centura Bucureştiului
– 44,5 km – Drum Expres Sibiu-Piteşti
Aceste autostrăzi au termenul de finalizare, conform contractelor, în perioada 2021-2025.

2. Drumuri expres în execuţie – 121,11 km ( Craiova – Piteşti)
Acest drum expres va fi predat etapizat în perioada 2021-2023.

”În 2021 vom continua acţiunile de monitorizare a proiectelor de infrastructură în regiunea Moldovei şi în mod special pe cel al autostrăzii Unirii – A8. Orice altă variantă sau întârziere a acestui proiect reprezintă o bătaie de joc la adresa celor care trăiesc şi muncesc în această regiune a ţării, cu peste 4 milioane de locuitori şi în judeţele din estul Transilvaniei (Harghita şi Mureş). Autostrada UNIRII este un proiect strategic de ţară, un proiect care va dezvolta regiunea Moldovei şi care va duce la creşterea economiei naţionale”, au subliniat reprezentanții Asociației ”Împreună pentru A8”, care au adăugat că ”mai important este să trecem Carpaţii spre Vest până în 2030, decât interesele de grup, de partid sau personale”.

 

CITEȘTE ȘI:

14 măsuri prelungite în 2021 pentru susținerea populației și a mediului de afaceri

Test drive Toyota Yaris hibrid model 2021

Cele mai tranzitate puncte de frontieră la început de an

 

 

 

Adaugati comentariu