Modificări în procedurile de control la frontiera cu Ungaria

Poliţia de Frontieră Română a anunţat că, începând de marţi după-amiază, derularea formalităţilor de control la intrarea în Ungaria pentru cetăţenii ucraineni care nu sunt posesori de paşapoarte biometrice necesită verificări suplimentare amănunţite.Ungaria

„Aceste măsuri dispuse de partea maghiară vor determina creşterea timpului alocat fiecărei persoane pentru control, ceea ce implicit va conduce la creşterea timpului de aşteptare la ieşirea din România, respectiv intrarea pe teritoriul statului vecin pentru participanţii la trafic”, precizează Poliția de Frontieră.

Potrivit instituției, au fost contactați omologii maghiari în vederea stabilirii şi dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră. Astfel, în limita posibilităţilor permise de infrastructura şi asigurarea tehnică din punctele de trecere de la graniţa comună, a fost realizată separarea arterelor de control pe sensul de ieşire din România, astfel încât persoanele care se afla în posesia tuturor documentelor prevăzute de legislaţia comunitară să poată efectua controlul cu operativitate.

Poliția de Frontieră a reamintit că formalităţile la graniţa cu Ungaria se efectuează în comun cu autorităţile din ţara vecină, sens în care suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu şi în funcţie de personalul alocat de Poliţia Ungară.

De asemenea, Poliţia de Frontieră Română a suplimentat personalul planificat la verificarea documentelor de călătorie şi a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

 

CITEȘTE ȘI:

Războiul din Ucraina va afecta puternic aprovizionarea cu paleți și ambalaje din lemn

Comerțul mondial scade semnificativ în contextul conflictului din Ucraina

 

Adaugati comentariu