Mitsubishi Corp ar putea cumpăra 10% din acțiunile Renault

Mitsubishi Corp și-ar putea crește participația la alianța Renault-Nissan-Mitsubishi, cumpărând 10% din acțiunile companiei franceze, conform publicației Les Echos!Alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi

Acest scenariu are drept scop întărirea stabilității grupului franco-nipon. Actualmente, se află în discuții un plan complex de restructurare a gigantului, în lumina recentelor închideri de uzine cauzate de Coronavirus, iar această ocazie este folosită de Alianță pentru a se întări în viitor.

Citiți aici testul cu noul Renault ZOE!

Oficialii Renault nu au putut fi contactați de reprezentanții presei pentru a confirma sau infirma informația.

mitsubishi corp motors

Cota de 10% din Renault ar urma să fie cumpărată de Mitsubishi Corp, care deține 20% din Mitsubishi Motors. Principalul acționar al Mitsubishi Motors este Nissan (cu 34,3%), care mai deține 15% din Renault, în timp ce Renault deține 43% din Nissan.

După această mișcare, Alianța speră să iasă mai puțin șifonată din criza care se profilează.

Actualmente, Renault se află în dificultate pe bătrânul continent și a decis să închidă 10 dealeri în Franța până în 2024, pentru a-și scădea cheltuielile. Totuși, angajații acestora nu-și vor pierde joburile, pentru că un alt grup francez și-a exprimat intenția de a cumpăra acești dealeri. Împreună cu rețeaua de dealeri, Renault va vinde și o clădire de birouri de lângă Paris, concentrându-se mai mult pe vânzările on-line.

via Reuters

Adaugati comentariu