Mişu Negriţoiu, ASF: Piaţa asigurărilor este dezechilibrată din cauza tarifelor

Tarifele RCA sunt doar notificate către ASF, şi nu aprobate de instituţie, a declarat preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, care spune că piaţa de profil se află într-un "dezechilibru" din cauză că asigurătorii plătesc, în medie, 117 lei la 100 lei încasaţi din prime subscrise.
mişu negriţoiu

Potrivit şefului Autorităţii de Supraveghere Financiară, în prezent, rata combinată a daunei, care este de 117%. Indicatorul se calculează ca raport între cheltuieli şi daune şi prime subscrise.

Rata combinată a daunene arată un dezechilibru. Corectarea lui nu presupune automat o majorare a preţurilor, poate să însemne şi reducere de costuri. Dar dezechilibrul va trebui corectat”, a declarat Mişu Negriţoiu într-un comunicat al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Şeful ASF s-a întâlnit cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), ai Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR) şi ai brokerilor independenţi.

 

Adaugati comentariu