Advertisement

astra-asigurari-faliment-floteauto
Home Administrare flote Asigurări Mişu Negriţoiu, ASF: În iulie vom şti dacă avem un investitor la Astra Asigurări

Mişu Negriţoiu, ASF: În iulie vom şti dacă avem un investitor la Astra Asigurări

Planul de redresare al companiei Astra Asigurări se află în grafic, iar în luna iulie vom şti dacă vreun investitor strategic este interesat de societate, a declarat joi preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu.

„Eforturile noastre, inclusiv de marketing, sunt pentru a aduce un investitor strategic. Astra de fapt este o companie bună, are forţă de vânzări, de distribuţie, o paletă de produse, profesionişti, are sisteme. Un investitor strategic ar restructura şi ar repune societatea pe linia de dezvoltare. (…) Suntem în discuţie cu câţiva investitori strategici, ne implicăm şi noi la nivelul autorităţii. Vom şti dacă vreunul este realmente interesat şi structura tranzacţiei, probabil, în luna iulie”, a menţionat Mişu Negriţoiu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă Astra Asigurări ar putea fi preluată de stat, Mişu Negriţoiu a spus că „nici nu ar putea, nu s-a discutat vreodată”, subliniind că nici nu crede că ar fi cea mai bună soluţie.

misu_negritoiuGuvernul a aprobat proiectul legii rezoluţiei care ne-ar fi dat nouă posibilitatea să spargem societatea, să vindem activele mai sănătoase, să transferăm eventual la autoritatea de rezoluţie o parte din activele sau din pasivele societăţii. Deci am fi avut o contribuţie directă şi am fi putut să organizăm procesul mai lin. Legea nu este decât în proiect ea este trimisă la Parlament în regim de urgenţă, s-ar putea să o avem în luna iulie, s-ar putea să nu o avem. Aceasta ar fi o opţiune de mijloc între majorarea capitalului social care este varianta cea mai bună şi varianta cea mai rea, care ar însemna lichidarea„, a mai spus preşedintele ASF.

Acesta a subliniat că Astra Asigurări ar putea fi preluată de Fondul de Garantare a Asiguraţilor sau de către instituţia de rezoluţie, dacă aceasta va exista.

„Dacă niciuna dintre aceste variante nu funcţionează, varianta de avarie ar fi preluarea obligaţiilor de răscumpărare de către Fondul de Garantare, de la Astra”, a mai spus preşedintele ASF.

investitor-astra-asigurari-floteauto
Necesarul de capital pentru Astra este estimat la 800 milioane lei

Potrivit sursei citate, ASF va cunoaşte la finalul lunii iunie, după analiza bilanţului, care este necesarul de capital al Astra având în vedere şi cerinţele Solvency II, necesarul estimat fiind de încă 800 milioane lei.

ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială a societăţii Astra în februarie 2014, numind firma de consultanţă KPMG Advisory în calitate de administrator special.

Planul de redresare al Astra întocmit de KPMG Advisory SRL în calitate de Administrator Special a fost aprobat de ASF, pe 7 aprilie 2014, şi prevedea, ca măsură principală pentru restabilirea indicatorilor de prudenţialitate, majorarea capitalului social cu o sumă de până la 490 milioane lei pe o perioadă estimată iniţial la aproximativ un an.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

auto
Asigurări

Piaţa poliţelor auto a crescut, anul trecut, la 13 miliarde de lei

Valoarea primelor brute subscrise pentru asigurările auto, RCA şi Casco, s-a situat...

tarifele RCA
Asigurări

Tarifele RCA rămân plafonate până la 30 septembrie 2024

Guvernul a decis prelungirea cu trei luni, până la 30 septembrie 2024,...

casco
Asigurări

Aproximativ 2.000 de notificări de daune în baza polițelor CASCO ca urmare a furtunii de săptămâna trecută

Ca urmare a furtunii de săptămâna trecută, companiile de asigurare membre ale...

auto
Asigurări

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024,...