Mircea Cotigă, noul preşedinte al ALB România

Asociaţia Societăţilor Financiare din România (ALB), cea mai importantă asociaţie profesională reprezentând industriile de leasing financiar şi credit de consum, şi-a ales noua structură de conducere, în urma expirării mandatelor actuale.
UniCredit Leasing

În cadrul sedinţei Adunării Generale a Asociaţiei s-a desemnat componenţa noului Consiliu Director: Mircea Cotigă, în calitate de preşedinte, şi Borislav Guenov, în calitate de vicepreşedinte, iar Bruno Leroux şi Liviu Şerban au fost aleşi în calitate de membri.

ALB Romania este o asociaţie profesională cu tradiţie în sectorul financiar, care reprezintă două industrii dinamice şi astfel are şi două Consilii de Industrie, respectiv Consiliul de Leasing şi Consiliul Creditului de Consum.

Consiliul de Leasing va fi condus de Mircea Cotigă, în calitate de preşedinte şi de Liviu Şerban (Director General Idea Leasing), care este la cel de-al doilea mandat în calitate de vicepreşedinte. Mircea Cotigă este CEO al UniCredit Leasing cu o bogată experienţă managerială şi cu o expertiză de peste 15 ani în sistemul financiar-bancar.

„Sunt onorat să fiu ales noul preşedinte al ALB Romania, este o postură care obligă înainte de toate şi care aduce o responsabilitate extinsă. Le mulţumesc membrilor ALB pentru încredere şi susţinere şi sunt sigur că împreună vom reuşi să ne atingem obiectivele de dezvoltare a industriei financiare non-bancare în beneficiul clienţilor şi partenerilor noştri şi să ne aducem contribuţia la îmbunătăţirea educaţiei financiare în România”, a afirmat Mircea Cotigă.

Conducerea Consiliului Creditului de Consum va fi preluată de către Borislav Guenov în calitate de preşedinte, şi Bruno Leroux (CEO al BNP Paribas Personal Finance Romania) în calitate de vicepreşedinte. Borislav Guenov este preşedintele Directoratului UniCredit Consumer Financing Romania, cu o vechime de 16 ani in cadrul grupului UniCredit.

„Ne propunem să continuăm eforturile de promovare a principiilor creditării responsabile în piaţa de credit de consum din România şi să contribuim la creşterea incluziunii financiare a populaţiei, în particular în zonele mai puţin bancarizate”, a precizat Borislav Guenov.

ALB România a fost fondată în 2004, având ca principale atribuţii reprezentarea intereselor industriilor de leasing şi credit de consum şi dezvoltarea unui cadru legislativ stabil şi echilibrat care să susţină dezvoltarea pe termen lung a finanţărilor non-bancare. Membrii ALB acordă aproximativ 90% din totalul creditării nebancare din România.

Cele mai recente date ale ALB România arată că volumul finanţărilor noi în leasing financiar a urcat, în primele nouă luni din 2017, cu 14%, la 7,627 miliarde de lei (1,7 miliarde de euro), o creştere susţinuă de segmentul autovehiculelor.

Finanţarea autoturismelor a înregistrat, la aceeaşi dată, o creştere anuală cu 24%, iar cea a vehiculelor utilitare uşoare, cu 27%.

Reprezentanţii ALB au estimat că piaţa de leasing financiar a înregistrat la finalul anului trecut un volum de finanţări noi de 2,2 miliarde de euro.

 

 

Adaugati comentariu