Minivacanţa de Paşti. 3 modalităţi de plată pentru podurile peste Dunăre

Se apropie minivacanţa de Paşti. Pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă, situate pe autostrada A2, Bucureşti - Constanţa, conducătorii auto trebuie să achite tariful de trecere (peajul).
Ajutor de stat

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) reaminteşte că peajul poate fi achitat în trei moduri:

  • pe portalul CNAIR www.erovinieta.ro şi prin intermediul aplicaţiei eTarife (destinată telefoanelor mobile);
  • la distribuitorii autorizaţi (lista completă se poate verifica pe site-ul CNAIR la adresa www.cnadnr.ro);
  • prin SMS , la numărul 7577.

Astfel, pentru a se evita crearea unor ambuteiaje în zona staţiei de taxare de la Feteşti în minivacanţa de Paşti, CNAIR recomandă utilizatorilor achitarea peajului înainte de plecarea în călătorie.

În cazul în care se optează pentru plata tarifului printr-unul din canalele menţionate anterior, trecerea prin staţia de taxare se va realiza pe benzile marcate cu simbolul „e-tarif”.

În cazul în care s-a omis plata anticipată, iar trecerea s-a efectuat pe benzile marcate cu simbolul „e-tarif”, tariful poate fi achitat ulterior trecerii printr-unul din canalele menţionate anterior, până la ora 24:00 a zilei următoare trecerii.

Trecerile achitate pot fi „utilizate” într-o perioadă de 12 luni de la data achitării.

Cu excepţia peajului achitat prin intermediul SMS (canal prin care se poate achita tariful numai pentru câte o trecere), tariful poate fi achitat şi pentru 2 sau 20 de treceri.

Utilizatorii ar trebui ca, la achiziţionarea unor peaje, să verifice datele pe care le transmit prin SMS sau care sunt înscrise pe documentul emis de către distribuitorii autorizaţi ai CNAIR, în special numărul de înmatriculare al vehiculului, înainte de a certifica prin semnătură corectitudinea acestora.

Un peaj achitat după expirarea termenului prevăzut de legislaţia în vigoare (după ora 24:00 a zilei următoare trecerii) nu poate fi luat în considerare pentru trecerea în cauză.

Pentru circulaţia pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale din România aflată în administrarea CNAIR este necesară achitarea rovinietei (tariful de utilizare a reţelei de autostrăzi şi drumuri naţionale din România).

 

CITEŞTE ŞI:

Ajutoare investiţionale pentru companii din industria auto

Noile Renault Trafic și Master: caracteristicile esențiale

Afacerile WebEye România au înregistrat, în 2018, o creştere cu 24%

 

Adaugati comentariu