Minivacanţa de 1 Mai. Cum se plăteşte peajul la Cernavodă

Având în vedere faptul că urmează minivacanţa de 1 Mai şi sunt aşteptate creşteri semnificative ale traficului între Bucureşti şi Constanţa şi retur, reprezentanţii CNAIR reamintesc şoferilor că pentru utilizarea podului peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă, situate pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, trebuie achitat tariful de trecere (peajul).
Cernavodă

Peajul poate fi achitat astfel:

  • pe portalul CNAIR www.erovinieta.ro şi prin intermediul aplicaţiei eTarife (destinată telefoanelor mobile);
  • la distribuitorii autorizaţi (lista completă se poate verifica pe site-ul CNAIR la adresa www.cnadnr.ro).
    prin SMS , la numarul 7577.

Pentru a se evita crearea unor ambuteiaje în zona staţiei de taxare de la Feteşti în perioada minivacanţei de 1 MAI, CNAIR recomandă utilizatorilor achitarea peajului înainte de plecarea în călătorie.

În cazul în care se optează pentru plata tarifului printr-unul din canalele menţionate anterior, trecerea prin staţia de taxare se va realiza pe benzile marcate cu semnul

În cazul în care s-a omis plata anticipată iar trecerea s-a efectuat pe benzile marcate cu semnul , tariful poate fi achitat ulterior trecerii printr-unul din canalele menţionate anterior, până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii.

Trecerile achitate pot fi „utilizate” într-o perioadă de 12 luni de la data achitării.

Cu excepţia peajului achitat prin intermediul SMS (canal prin care se poate achita tariful numai pentru câte o trecere), tariful poate fi achitat şi pentru 2 sau 20 de treceri.

Utilizatorii sunt rugaţi ca, la achiziţionarea unor peaje, să verifice datele pe care le transmit prin SMS sau care sunt înscrise pe documentul emis de către distribuitorii autorizaţi ai CNAIR, în special numarul de înmatriculare al vehiculului, înainte de a certifica prin semnătură corectitudinea acestora.

Un peaj achitat după expirarea termenului prevăzut de legislaăţiaîin vigoare (după ora 24.00 a zilei următoare trecerii) nu poate fi luat în considerare pentru trecerea în cauză.

Totodată, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere reaminteşte utilizatorilor că, pentru circulaţia pe reţeaua de drumuri naţionale din România aflată în administrarea CNAIR este necesară achitarea rovinietei (tariful de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România).

 

Adaugati comentariu