Ministrul Transporturilor susține că are în plan 1.000 km de autostradă şi drum expres

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că Guvernul PNL are în plan, pentru următorii patru ani, realizarea a 1.000 km de autostradă şi drum expres.
1.000 km de autostradă

„În trei ani de guvernare, PSD a dat în trafic 96 de kilometri de autostradă, cu Guvernul Orban avem toate şansele ca în 12 luni să dăm în trafic aproape 90 de kilometri de autostradă. Aceasta este diferenţa, de trei ori mai mult, şi avem în plan realizarea a 1.000 km de autostradă şi drum expres, în următorii patru ani. Este foarte simplu”, a adăugat Lucian Bode.

Acesta a reamintit că în cele 12 luni de guvernare au fost modernizate peste 350 de kilometri de reţea de drumuri, din care 90 de kilometri de autostradă nou construiţi vor fi daţi în trafic până la finalul anului.

El a specificat că sunt peste 180 de kilometri de autostrăzi, drum expres variantă ocolitoare, drumuri naţionale pentru care au fost emise ordinele de începere a lucrărilor şi acestea au început în acest an, iar pentru alţi peste 440 de kilometri au fost semnate contractele de execuţie în acest an.

Ministrul Transporturilor a menţionat şi că bugetul ministerului a fost rectificat pozitiv de două ori în acest an şi este de 12,7 miliarde de lei, „un buget istoric” raportat la 2017, când a fost de 7,5 miliarde, sau la 2018, când a fost de 8, 5 miliarde de lei, iar cea mai bună veste este faptul că pe titlul 58 – fonduri europene nerambursabile mai sunt disponibile 6,2 miliarde de lei.

 

CITEȘTE ȘI:

Trafic rutier deschis pe Podul de la Adunații Copăceni, peste râul Argeș

Viteză pură: care este cea mai rapidă mașină din lume în 2020?

CNAIR solicită fonduri europene pentru Varianta de Ocolire Arad – Est

 

Adaugati comentariu