CNAIR solicită fonduri europene pentru Varianta de Ocolire Arad – Est

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis cererea de finanțare din fonduri europene nerambursabile a construcției Variantei Ocolitoare a Municipiului Arad - Est.
Beiuş

Valoarea totală a proiectului este de 235,4 milioane de lei, din care 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune – 169,126 milioane de lei, 15% contribuția națională – 29,8milioane de lei, restul de 36, 5 milioane de lei reprezentând cheltuieli neeligibile, inclusiv TVA.

Finanțarea ar putea fi alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 1- Îmbunătățirea mobilității prin dezvoltarea retelei TEN-T și a metroului, Obiectiv Specific 1.1. Apel de proiecte pentru Dezvoltarea infrastructurii rutiere – proiecte noi de investiții, Operațiunea – Creșterea mobilității pe rețeua rutieră TEN-T centrală.

Potrivit CNAIR, obiectivul general al acestui proiect ului de realizare a variantei de ocolire Arad Est îl reprezintă îmbunătățirea mobilității populației, bunurilor și serviciilor prin fluidizarea traficului și decongestionarea acestuia în zonele tranzitate.

Vor fi construite 11 km de drum nou, 1 pod, 1 pasaj și 7 intersecții.

Durata proiectului este de 73 luni.

 

CITEȘTE ȘI:

Verificările fiscale sunt în creștere. Atenție la impozitul pe venit și la contribuțiile sociale

Aproape 60% din parcul auto din România ar putea avea, în 2050, propulsie electrică

Test drive Honda Jazz 1.5

 

Adaugati comentariu