Autorităţile promit subvenţionarea salariilor la Ford Craiova

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, a avut o întâlnire cu o delegaţie a companiei Ford România, condusă de preşedintele John Oldham, la sediul ministerului, discuţiile referindu-se la posibilitatea creşterii numărului de locuri de muncă la fabrica Ford Craiova.
ford

În prezent, Ministerul Muncii lucrează la elaborarea unor acte normative prin care angajatorii să primească de la stat, prin finanţare europeană, echivalentul în lei al sumei de 250 de euro, timp de trei ani, pentru fiecare ucenic angajat şi al 300 de euro, pentru fiecare stagiar, sub condiţia eliberării de certificate de stagiari şi ucenici.

Ministerul precizează că măsurile vizează reducerea şomajului şi calificarea forţei de muncă, dar şi stimularea angajatorilor.

Ford a început producţia la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, primul produs al acestei fabrici şi primul autovehicul românesc de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a demarat la Craiova şi producţia motorului EcoBoost.

La începutul anului trecut, preşedintele — director general al Ford Europa, Jim Farley, a anunţat că producătorul va construi SUV-ul de mici dimensiuni EcoSport la fabrica din Craiova începând din toamna anului 2017, model ce va fi comercializat pe toate pieţele europene ale Ford, mai puţin în Rusia, şi pentru care va investi 200 de milioane de euro.

 

Adaugati comentariu