Ministrul Economiei: Multe autoturisme din Europa au chiar jumătate dintre componente produse în România

Multe autoturisme care circulă în Europa au chiar jumătate dintre componentele tehnice produse în România, a afirmat ministrul Economiei, Florin Spătaru, aflat joi într-o vizită de lucru la cele mai mari companii care îşi desfăşoară activitatea în Parcul Industrial Vest din Sibiu.ministrul Economiei

”Parte dintre aceşti mari angajatori produc componente pentru autovehicule, începând de la chei de contact, până la schimbătoare de viteză, sistemele de siguranță şi multe altele. Multe autoturisme pe care le vedem pe şoselele din Europa au chiar jumătate dintre componentele tehnice produse în țara noastră. Tocmai de aceea, ca ministru al economiei întotdeauna mi-am exprimat sprijinul pentru menținerea şi chiar dezvoltarea sau extinderea afacerilor cu capital străin sau românesc”, a arătat ministrul Economiei.

Acesta a reamintit că, miercuri, Guvernul a aprobat schema de ajutor de stat, promovată de Ministerul Economiei, pentru industria prelucrătoare, prin care, în următorii 2 ani, companiile pot accesa 300 de milioane de euro sub formă de granturi.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Peste 60% dintre români vor să plece în vacanţă cu asigurare de călătorie

Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Piteşti a fost deschis circulaţiei rutiere

 

 

 

 

Adaugati comentariu