Ministrul Economiei a găsit finanțare pentru Măsura 3 – granturi pentru investiții

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat că, împreună cu ministrul Investițiilor și Proiectelor europene, Cristian Ghinea, a găsit surse de finanțare pentru Măsura 3 - granturi pentru investiții, implementată prin OUG 130/2020.
Măsura 3

Cele 500 de milioane de euro necesare vor fi obținute din fonduri UE, acceptul Comisiei Europene fiind așteptat în perioada 22 – 26 ianuarie.

”Nu doar că ritmul procesărilor a crescut la aproximativ 845/zi, dar acum avem și finanțare. Românii care au aplicat vor vedea banii europeni intrând în conturile lor. Care este următorul pas? Să treacă bugetul prin parlament și să avem suficienți bani prinși în el ca să facem toate plățile. Dar acum că avem asigurată finanțarea europeană, va fi mult mai ușor să ne asigurăm de acest lucru. Până atunci, mergem în continuare cu plățile limitate la 1/12 din bugetul anterior, dar procesând cât mai multe dosare astfel încât după ce trece bugetul să putem da banii cât mai repede”, a scris ministrul Economiei pe Facebook.

Acesta consideră, însă, că economia trebuie sprijinită și prin debirocratizare și reducerea impozitării muncii, nu numai prin scheme de ajutor de stat,

”Economia nu este ajutată numai de scheme de ajutor de stat, care prin definiție nu vor fi accesate de toată lumea. Dacă vrem să ajutăm toată economia, trebuie să facem două lucruri esențiale. Primul este să debirocratizăm cât putem viața antreprenorilor români. Să fie ușor să întreprinzi și să ai o firmă în România. Și, doi, să reducem povara fiscală pe muncă. Nu se poate ca într-un stat cu o populație deja sărăcită, statul să ne ia jumătate din munca pe un salariu minim. Trebuie să ne oprim din penalizarea muncii, mai ales pe salariile mici, care suportă cel mai greu povara fiscală”, a arătat Claudiu Năsui.

Cele trei măsuri de finanțare cuprinse în OUG 130/2020, au ca scop sprijinirea mediului de afaceri. Două dintre acestea iau forma unor granturi: microgranturi, adică 2.000 euro, şi granturi pentru capitalul de lucru de la 2.000 euro până la 150.000 euro. În cazul celei de-a treia măsuri, granturile pentru investiţii, valorile sunt cuprinse între 50.000 euro şi 200.000 euro.

 

CITEȘTE ȘI:

TenarisSilcotub și-a dublat capacitatea de producție a componentelor pentru airbag

Afacerile din transporturi, în scădere cu 2,8% în primele 11 luni din 2020

Președintele Consiliului European: Nu este momentul pentru facilitarea călătoriilor cu ”pașapoarte” de vaccinare

 

 

 

Adaugati comentariu