Kaspersky avertizează asupra interesului atacatorilor cibernetici pentru securitatea auto

Compania de securitate IT, Kaspersky, a introdus rapoartele personalizate de informaţii despre ameninţările cibernetice pentru organizaţiile din industria auto, rapoarte care anterior erau disponibile pentru o gamă selectată de clienţi.
Kaspersky

Potrivit Kaspersky, rapoartele sale privind ameninţările cibernetice oferă producătorilor de autovehicule o analiză aprofundată acestora şi identifică informaţii care ar putea fi utilizate de atacatori pentru a dezvolta atacuri asupra vehiculelor, a infrastructurii vehiculelor conectate şi a altor sisteme legate de vehicule.

„Numeroase cazuri arată interesul atacatorilor cibernetici pentru securitatea auto. De la cercetători independenţi şi amatori, până la infractori cibernetici, accentul a trecut de la securitatea dispozitivelor încorporate, iar acum se îndreaptă către securitatea vehiculelor per se. Acest lucru a dus la un număr tot mai mare de tehnici de atac şi la introducerea de noi cerinţe de reglementare pe care producătorii trebuie să le respecte pentru a rămâne protejaţi împotriva acestora”, se menţionează în comunicat.

Potrivit Kaspersky, serviciul Threat Intelligence (TI) pentru vehicule ajuta organizaţiile – de la producătorii de vehicule la furnizori – să rămână la curent cu problemele de securitate relevante care pot influenţa industria auto şi le permite să ia măsurile de remediere corespunzătoare în timp util. Acest serviciu personalizat este conceput pentru a identifica ameninţările existente şi emergente legate de componentele din vehicul, precum şi de infrastructura vehiculelor conectate.

Fiecare raport include o sinteză şi o analiză a tendinţelor tehnologice legate de atacurile cibernetice din industria auto, cum ar fi incidentele cibernetice, studii recente de securitate, conferinţe, discuţii pe subiecte importante, forumuri comunitare, precum şi informaţii despre vectorii potenţiali de atac asupra backend-ului vehiculului şi a infrastructurii serviciilor. Astfel, principalele rezultate ale serviciului TI sunt raportul în rezumat, descrieri ale ameninţărilor cibernetice şi recomandări specifice, precum şi notificări privind activităţile cu risc ridicat şi vulnerabilităţile adaptate pentru OEM.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Ministrul Economiei a găsit finanțare pentru Măsura 3 – granturi pentru investiții

TenarisSilcotub și-a dublat capacitatea de producție a componentelor pentru airbag

Afacerile din transporturi, în scădere cu 2,8% în primele 11 luni din 2020

 

 

Adaugati comentariu