Advertisement

lucratori
Home Administrare flote Juridic Ministerul Transporturilor se alătură campaniei de informare a lucrătorilor din străinătate

Ministerul Transporturilor se alătură campaniei de informare a lucrătorilor din străinătate

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, au semnat un protocol de colaborare prin care Ministerul Transporturilor va participa la campania demarată de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) privind informarea lucrătorilor sezonieri români din străinătate cu privire la drepturile lor.

„Protocolul de colaborare semnat astăzi între Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii România va asigura o mai bună informare a lucrătorilor sezonieri în ceea ce priveşte drepturile pe care le au şi condiţiile de muncă din ţările de destinaţie. Am pornit campania ‘Eşti lucrător în străinătate? Informează-te, lucrează legal şi cunoaşte-ţi drepturile’, destinată sezonierilor pentru a diminua riscurile şi vulnerabilităţile cu care ne-am confruntat în trecut, în special din cauza muncii în condiţii ilegale şi a lipsei de informaţii în ceea ce priveşte legislaţia specifică din ţările unde lucrează românii”, potrivit MMPS.

Prin protocolul încheiat, Ministerul Transporturilor va sprijini distribuirea pliantelor de informare care fac parte din campanie în punctele de plecare ale lucrătorilor, va asigura difuzarea spoturilor de informare în gările, aeroporturile şi staţiile de metrou unde există sisteme video, se precizează în comunicatul Ministerului Muncii.

De asemenea, Ministerul Transporturilor urmează să creeze pe propria pagină de Internet o secţiune specială destinată campaniei demarată de MMPS.

Acest protocol este primul încheiat de Ministerul Muncii din seria colaborărilor cu alte ministere care pot contribui la creşterea gradului de informare a lucrătorilor sezonieri, iar săptămâna viitoare un protocol similar urmează să fie încheiat de MMPS cu Ministerul de Interne, precizează MMPS.

De asemenea, informaţiile destinate lucrătorilor români din străinătate sunt plasate şi pe pagina de internet a Ministerului Muncii.

 

CITEȘTE ȘI:

Aproape o treime din Franța, inclusiv Parisul, intră în carantină timp de 1 lună

Constructor desemnat pentru Podul peste Siret, de la Cosmești

Cum au triumfat afacerile de familie în fața Covid-19

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

permisele de conducere
Juridic

Șoferii sunt anunțați prin SMS și e-mail când le expiră permisele de conducere

Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculari a lansat, în luna iulie...

2035
Flotă verdeJuridic

Comisia Europeană menține 2035 ca termen limită pentru interzicerea vânzărilor de mașini termice noi

După realegerea sa în funcția de președinte al Comisiei Europene, Ursula von...

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...