Aproape o treime din Franța, inclusiv Parisul, intră în carantină timp de 1 lună
carantină

Ile-de-France (regiunea din jurul Parisului), Hauts-de-France, Alpes-Maritimes, Eure și Seine-Maritime vor intra în carantină 7 zile pe săptămână, cel puțin o lună, a anunțat premierul francez, Jean Castex. Școlile rămân deschise, dar toate afacerile neesențiale își vor închide porțile în acest weekend. Deplasările populației în interiorul zonelor carantinate sunt interzise, însă circulaţia pe timp de noapte la nivel naţional, impusă de la jumătatea lunii decembrie, va începe o oră mai târziu, la ora 19.00. Vaccinarea cu AstraZeneca fi reluată de astăzi.

De la sfârşitul lunii ianuarie, preşedintele Emmanuel Macron a respins apelurile specialiştilor din domeniul medical şi ale unor membri ai guvernului de a introduce carantina, afirmând că va face tot posibilul să menţină economia cât mai deschisă.

Răspândirea rapidă a variantei britanice, reprezentând acum trei sferturi din toate cazurile din Franţa, a dus la ocuparea secţiilor de terapie intensivă, în special în regiunea Parisului, unde rata de incidenţă depăşeşte 400 la 100.000 de locuitori.

Premierul Jean Castex a declarat într-o conferinţă de presă că Franţa se află acum în strânsoarea unui al treilea val.

”A venit momentul să mergem mai departe”, a spus el. Carantina va începe de vineri la miezul nopţii, în cele mai afectate 16 departamente din regiunea Paris, regiunea de nord Hauts-de-France, Sena şi Marna şi zona sudică Alpes-Maritimes. Şcolile vor rămâne deschise, iar oamenilor li se va permite să facă mişcare în aer liber pe o rază de 10 km (6,2 mile) de casele lor.

Persoanelor care locuiesc în aceste zone nu li se va permite să călătorească în alte părţi ale Franţei fără un motiv imperios. Magazinele care vând bunuri esenţiale şi librăriile vor rămâne deschise. Regiunea pariziană găzduieşte aproape o cincime din populaţie şi reprezintă o treime din activitatea economică.

Guvernul nu regretă că nu a impus carantina de la începutul anului, a spus Castex.

”A fost decizia corectă în ianuarie. Am fi avut o carantină de trei luni. Am făcut bine să nu facem acest lucru ”, a spus Castex.

Acesta a mai afirmat că Franţa va relua vaccinările cu vaccinul AstraZeneca după ce Agenţia Europeană a Medicamentului a declarat că este sigur şi că el va fi vaccinat vineri.

 

CITEȘTE ȘI:

Constructor desemnat pentru Podul peste Siret, de la Cosmești

Cum au triumfat afacerile de familie în fața Covid-19

Top 10 tranzacții de peste 100 mil. euro finalizate în România în 2020

 

 

Adaugati comentariu