Constructor desemnat pentru Podul peste Siret de la Cosmești

Asocierea Operes - Cosedil a fost desemnată câștigătoarea licitației pentru atribuirea contractului având ca obiect “Pod nou de la Cosmești, peste Siret, pe DN24, km 7+620”.Cosmești

Investiția constă în realizarea unui pod rutier nou peste râul Siret și a unui pasaj peste Calea Ferată pe un traseu diferit decât cel actual amplasat pe DN 24, Tișița – Tecuci – Bârlad – Vaslui – Crasna – Iași, în comuna Cosmești, județul Galați, fiind o variantă de ocolire a localității Cosmești.

Valoarea contractului este de 112.987.773 lei fără TVA.

Perioada de proiectare și execuție este de 24 luni, iar cea de garanție a lucrărilor, de 120 de luni.

”Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă în cel mai scurt timp, după îndeplinirea formalităților legale privind elaborarea și avizarea contractului”, a menționat CNAIR.

În cadrul proiectului sunt prevăzute și lucrări de reparații ale podului existent în vederea desfășurării traficului în condiții de siguranță în timpul execuției podului nou. După darea în circulație a podului nou partea carosabilă a podului existent va fi dezafectată, acesta urmând să rămână funcțional doar pentru Calea Ferată.

De asemenea, acest proiect prevede amenajarea unui pasaj peste calea ferată Mărășești – Tecuci și construcția a 5,6 km de drum nou cu o viteză de proiectare de 80 km/h.

 

CITEȘTE ȘI:

Cum au triumfat afacerile de familie în fața Covid-19

Top 10 tranzacții de peste 100 mil. euro finalizate în România în 2020

Prețurile accesibile, în topul priorităților consumatorilor. Raport EY Future Consumer Index

 

 

Adaugati comentariu