Localitățile Popeşti-Leordeni şi Tunari, din jud. Ilfov, intră în carantină pentru 14 zile

Oraşul Popeşti-Leordeni şi comuna Tunari intră în carantină, de vineri seara, pentru o perioadă de 14 zile, potrivit Prefecturii Ilfov.Poliția Rutieră

Cele două ordine emise de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, prevăd instituirea carantinei zonale pentru Popeşti-Leordeni şi Tunari de vineri, de la 22,00, până pe 2 aprilie, la aceeaşi oră.

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat, în şedinţă extraordinară, două hotărâri privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru Popeşti-Leordeni şi Tunari, împreună cu satul aparținător Dimieni.

Pentru măsurile obligatorii pe care trebuie să le respecte toate persoanele care se află permanent în localitățile carantinate sau care tranzitează zonele carantinate, trebuie consulaltate Ordinul Șefului DSU nr. 6676 din 19.03.2021 și Ordinul Șefului DSU nr. 6677 din 19.03.2021.

În Popești-Leordeni, rata de incidenţă este de 7,4 la mie, iar în comuna Tunari, de 7,36 la mie.

Prefectura Ilfov a anunţat recent că localităţile Berceni, Brăneşti şi Otopeni au intrat în carantină, joi, la ora 22.00, pentru o perioadă de 14 zile.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Certificate pentru românii imunizați pentru Covid care merg în vacanță în Grecia

Piața de logistică a comerțului electronic a crescut cu 27,3% la nivel mondial

Bulgaria reînchide, pentru a treia oară, școlile, mall-urile, restaurantele și teatrele

 

 

Adaugati comentariu