Ministerul Transporturilor cumpără o flotă de 17 autoturisme, dintre care 8 hibride plug-in. Cine o folosește

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a lansat licitația pentru achiziția unui număr de 17 autoturisme, dintre care 9 cu tracțiune 4x4 și 8 hibride plug-in, valoarea totală estimată a contractului fiind de 2,025 milioane de lei.autoturisme 4x2

Potrivit anunțului de participare lansat în SICAP, obiectul contractului de furnizare îl reprezintă achiziţia de autovehicule – 17 buc. (9 autoturisme cu tracțiune 4×4 și 8 autoturisme hybrid plug-in) pentru personalul Direcției Generale Programe Europene Transport pentru Proiectul ”Sprijin pentru DGPET prin asigurarea de autoturisme necesare desfășurării activității, precum și a cheltuielilor necesare utilizării în condiții optime a acestora”.

Achiziția este împărțită în două loturi:

  • Lotul 1: 9 autoturisme 4×4 noi, echipate cu motoare Euro 6 care generează o cantitate mai mica de CO2, cu o valoare estimată 860.806,89 lei (fără TVA);
  • Lotul 2: 8 autoturisme hybrid plug-in, echipate cu motoare Euro 6 care generează o cantitate mai mica de CO2, cu o valoare estimată 1.164.376,47 lei (fără TVA).

În criteriul de atribuire, componenta financiară (prețul) are o pondere de 90%, iar cea tehnică, de 10%.

”În cazul în care două sau mai multe oferte sunt clasate pe primul loc, cu punctaje egale, departajarea se va face având în vedere punctajul obţinut la factorii de evaluare în ordinea descrescătoare a ponderilor acestora. În situaţia în care egalitatea se menţine, autoritatea contractantă are dreptul să solicite noi propuneri financiare, şi oferta câştigătoare va fi desemnată cea cu propunerea financiară cea mai mică”, a precizat autoritatea contractantă.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 5 decembrie 2022.

Conform MTI, contractul de achiziție pentru cele 8 autoturisme de tip hybrid plug-in se încheie sub condiție rezolutorie, astfel că în cazul în care nu se vor obține ecotichetele în cadrul programului Rabla plus în termen de 180 zile de la semnarea contractului de către părți, acesta urmează a fi desființat retroactiv, din momentul încheierii.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Majoritatea șoferilor români trec la anvelopele de iarnă odată cu venirea anotimpului rece

Tarif unic în parcările publice din Bucureşti – 5 lei/oră, mașinile electrice – gratuit. Proiect

 

 

 

Adaugati comentariu