Tarif unic în parcările publice din Bucureşti – 5 lei/oră, mașinile electrice – gratuit. Proiect

Pentru toate categoriile de utilizatori, persoane fizice şi juridice, tariful unic pentru parcările publice din Bucureşti va fi de 5 lei pe oră, aplicabil în intervalul orar 8,00 - 20,00, de luni până vineri, potrivit unui proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea HCGMB nr. 517/2019, aflat în dezbatere publică.parcările publice

Totodată, pentru riverani, abonamentul lunar va costa 50 de lei, iar cel anual – 500 de lei, a anunțat viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu.

Se propun și abonamente pentru persoane fizice/persoane juridice şi instituţii publice, în zilele de luni – duminică, în intervalul orar 08,00 – 20, 00, de 25 lei/zi sau 500 lei/lună.

În parcările publice, maşinile electrice vor beneficia de gratuitate pentru utilizarea locurilor de parcare, iar pentru acestea va fi creat un registru unic la nivelul Capitalei.

În plus, vor avea obligaţia de a achita tariful de parcare autoturismele electrice utilizate pentru activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto intermediate prin platforme digitale, cele utilizate în baza unui contract de utilizare în sistem de partajare a autoturismelor intermediate prin platforme digitale, precum şi cele care prin colantare, dispozitive audio-video, afişează mesaje publicitare care promovează activităţi comerciale de orice fel.

Alte reglementări, cuprinse într-un proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii CGMB nr. 305/31.10.2016, vizează asigurarea accesului gratuit al jurnaliştilor la programele/proiectele intituţiilor/serviciilor publice de cultură de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, precum şi utilizarea gratuită de către aceştia a parcărilor publice de utilitate generală de pe teritoriul Capitalei, precum şi a parcărilor aferente instituţiilor/serviciilor publice de cultură de interes local din subordinea CGMB.

Un alt proiect pus în dezbatere publică vizează modificarea HCGMB nr.371/2019 privind ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care fac parte din reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti.

 

 

CITEȘTE ȘI:

ACEA: Trebuie implementate cât mai repede condițiile favorabile pentru mobilitatea cu emisii zero

Prima propunere „Fit for 55” a fost aprobată. Mobilitate cu emisii zero din 2035

 

 

 

Adaugati comentariu